MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça-Karaburun Gemi Seferleri Başladı
Yaşam
19 Haziran 2015 Cuma 09:35

Foça-Karaburun Gemi Seferleri Başladı

TURYOL firmasının yaz aylarında düzenlediği Foça – Karaburun – Mordoğan gemi seferleri 14 Haziran 2015 Pazar günü başladı. Bölgeyi deniz yönünden de hareketlendiren seferler yoğun ilgi görüyor.

Gemi seferleri karadan 190 kilometre uzunluğundaki iki yakayı zevkli ve eğlenceli bir deniz yolculuğu ile birleştiriyor. Yol durumu ve trafik yoğunlukları nedeniyle 3 buçuk saati aşan yolculuğu da 1 saate indiriyor. Her iki yöndeki yerleşim yerlerinin turizmine olumlu katkı yapıyor. Deniz yoluyla değişik bir gün geçirmek isteyenlerin yanı sıra, seferleri Salı günleri kurulan Foça Halk pazarından ihtiyaçlarını temin etmek isteyen Mordoğan ve Karaburun'lular düzenli olarak kullanıyorlar. 

Seferler geçen yıllarda olduğu gibi Turyol'un 700 yolcu kapasiteli Kaptan Enabir Can adlı gemisi ile yapılıyor. Sefer programı değişmedi. Ancak birkaç yıldır değiştirilmeyen ücretlere bu yıl yüzde 10 dolayında zam yapıldı.

Kaptan Enabir Can; Foça`dan, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 09.00`da kalkıyor. Saat 10.00`da Karaburun, 11.00`de Mordoğan`dan hareketle 12.00`de tekrar Foça`ya dönüyor. Cumartesi ve Pazar günleri Foça`dan kalkış saati 10.00. Karaburun`dan 11.00 ve Mordoğan`dan 12.00. Foça`ya dönüş saati 13.00. Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Foça`dan saat 18.00`de ikinci sefere başlayan gemi, 19.00`da Mordoğan, 20.00`da Karaburun`dan kalkarak 21.00`de Foça`ya varıyor.

Bu yıl değişen ücretler ise şöyle; Gidiş dönüş tam bilet 20, öğrenci 12 lira. Tek yön gidecekler için tam bilet 14, öğrenci 10 lira.

Biletlerin kalkış iskelelerinde hizmet veren irtibat ve satış bürolarından temin edilebileceğini belirten TURYOL yetkilileri hava muhalefeti olmadığı sürece sefer tarifesinin aksaksız uygulanacağı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi