MENÜ
İzmir 21°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçmiş Geleceğin Aynasıdır
Güncel
29 Temmuz 2015 Çarşamba 08:01

Geçmiş Geleceğin Aynasıdır

ŞEHİR PARKI

Menemen Kasımpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi hudutları içerindeki, 1970'li yıllarda Menemen'in sebze ve meyvesini karşılayan 40 dekarlık tarla dönemin Belediye Başkanı Yücel Dirik tarafından kamulaştırılarak ilçe parkı yapılması için projeye alındı. Gelişi güzel düzenleme yapılarak vatandaşların hizmetine açıldı. Şehir parkının geçmişine baktığımda 50 yıl öncesi bir tarlayı andıran bu alan; kapısız, ışıklandırmasız ve yeşillikleri bakımsız olması nedeniyle alkol-madde bağımlılarının mekanı haline gelmişti. 1999 yılı mahalli idareler seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen Tahir Şahin'in ilk projesi şehir parkı ve lise yolu oldu. Başkan Şahin, belediyenin imkanlarıyla fen işleri ve park bahçeler birim ekipleriyle birlikte yürüttüğü yenileme ve yeşillendirme çalışmalarına katıldı. Kısa bir zaman içerisinde 36 dönüm arazi üzerinde birkaç yerine açılan kapıları ve budanan yeşillikleriyle parka düzen geldi. Süs havuzu, çocuk oyun alanı, kafe, yürüyüş ve geçiş yolları yapıldı, yol kenarlarına banklar kondu. Yeni düzenlemesi ile park çağdaş bir görünüme kavuştu.
Şehir parkının yenilendiğini gören vatandaşlar, yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Burası yılların kanayan yarasıydı. Bu alan artık park olmaktan çıkmıştı. Alkol ve madde bağımlıların mekanı olan bu yerde havanın kararmasıyla bizler için sıkıntı daha da artıyordu. Park şimdi daha güvenli, daha yeşil, daha aydınlık, daha güzel oldu. Nefes alınabilecek, yürüyüş yapılabilecek ve çocukların oynayabilecekleri bir alan haline getirildi. Çok memnunuz. Buradan çıkmak istemiyoruz” şeklinde ifade ettiler.
Bir dönem yanından geçmeye korkulan Şehir Parkının şimdi her saati canlı ama oyuncaklar elden geçirilmeli, arızalı zincirleri onarılmalı, ayrıca sabahları parkta toplanan sokak köpekleri de dışarı çıkarılmalı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi