MENÜ
İzmir 33°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HÜSEYİN EGE ANISINA
Yaşam
1 Ekim 2015 Perşembe 08:00

HÜSEYİN EGE ANISINA

Menemen´e bağlı Seyrekköy´de ikamet eden, Cumhuriyet dönemi başlangıcından yaklaşık yarım asır Menemen ve köylerinde sünnetçilikle iştigal eden merhum efsane sünnetçi Hüseyin Ege anısına, Seyrekköy´de yaşayan oğlu İbrahim Ege´n

 

Menemen´e bağlı Seyrekköy´de ikamet eden, Cumhuriyet dönemi başlangıcından yaklaşık yarım asır Menemen ve köylerinde sünnetçilikle iştigal eden merhum efsane sünnetçi Hüseyin Ege anısına, Seyrekköy´de yaşayan oğlu İbrahim Ege´nin tayfalarının katılımı ile Seyrek köy yolu üzerindeki Çitlenbik Tesisleri´nde verilen kahvaltıda bir araya gelindi.

Merhum Hüseyin Ege anısına bayramın son günü verilen kahvaltıya; Seyrekköy, Menemen ve ilçe dışında çalışan ve emekli olmuş özel ve kamu kurumlardaki üst düzey yetkililer ile Ege tayfasının oğulları-gelinleri-damatları-torunları kahvaltıda buluştular. Yaklaşık 150 tayfadan oluşan grup, önce bayramlaştı, ardından sohbet etti, küçükler büyüklerin ellerini öptü, kucaklaştı, birbirlerini görmeyenler bu vesileyle hasret giderdi. Kısaca buluşmanın sevinci yaşandı. Efsane sünnetçi Hüseyin Ege´nin tayfaları tarafından organize edilen buluşmada, oğlu İbrahim Ege´nin 90 yaşına basması anısına pasta da kesildi. İbrahim Ege pastayı kesmeden önce, ziyaretin ve buluşmanın kendisine mutluluk verdiğini belirterek, ?Herkesin ayaklarına sağlık. Allah sizlerden razı olsun?  dedi. Tayfalar da, ?Allah size hayırlı, sağlıklı ve nice uzun ömürler nasip etsin? diyerek pasta kesildi.

Ege Ailesi, bu anlamlı buluşmanın devam etmesi ve geleneksel hale getirilmesi dileğiyle buluşmanın tadını çıkarırken çifte bayram yaşanmış oldu.

Haber: Ali Rıza KEMER

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi