Konu hakkında yapılan açıklamada, günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir.
Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek ve en azından her birey için günlük bedensel aktivite miktarını arttırmak bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir.
Günümüz yaşam koşulları nedeniyle stres, depresyon, anksiyete sıklığı artmaktadır. Fiziksel aktivite stresi azaltmakta, kişinin bedenen ve ruhen iyi hissetmesine neden olmaktadır. Fiziksel aktivite kişiyi disipline ve motive etmekte, güven duygusunu geliştirmekte ve sosyalleşmesine katkı sağlamaktadır. Böylece kişinin yaşam sevincini, iş verimliliğini artırmakta ve depresyonu azaltabilmektedir
Genellikle hareketsiz kişiler düzenli bir şekilde orta derecede aktiviteye başlayarak bile sağlık ve sağlıklılık hallerini daha iyi duruma getirebilirler.
Haber merkezi
Hediye Kılıç 29 Mart 2023 Çarşamba 17:26
|
Fahriye mert 29 Mart 2023 Çarşamba 15:30
|
Tülay Akar 29 Mart 2023 Çarşamba 10:18
|