MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KILIÇDAROĞLU MENEMEN´DE
Siyaset
14 Ekim 2016 Cuma 08:00

KILIÇDAROĞLU MENEMEN´DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlçe belediyelerinin yaptığı çeşitli tesislerin açılışları için geldiği İzmir´de, 5. durak olarak Menemen´e geldi. 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir´in adının yaşatılacağı Göl

KILIÇDAROĞLU MENEMEN´DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu Gölpark Menemen´de, ellerinde Türk Bayrakları ve parti bayrakları ile çok sayıda vatandaş karşıladı. İzmir ziyaretlerinin 5. durağında Menemenlilerle buluşan Kılıçdaroğlu´na ziyaretinde; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Parti Meclis Üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Aytun Çıray ve Mustafa Ali Balbay, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İlçe Belediye Başkanları ve CHP İlçe Başkanları da eşlik etti. Tören, kahraman şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylemesiyle başladı.

?Menemen Cumhuriyeti, Demokrasiyi seviyor?

2 Eylül´de gerçekleştirilen Gölpark Menemen´in açılış törenine çok istemesine rağmen daha önce vermiş olduğu bir söz nedeniyle katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu ?Sözünüzde duran bir adam, sözünün eri bir Genel Başkan olduğunuz için size teşekkür ediyorum. Ancak şimdi Genel Başkanım buraya gelerek, sözünün eri olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kendisine, bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz?sözleriyle kürsüden selamlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Karayolları Genel Müdürlüğü´ne ait alanda kurulan Gölpark Menemen´deki gölette bugüne kadar 8 çocuğun boğularak hayatını kaybettiğine dikkat çektiği konuşmasında; ?9. çocuğumuz boğulmasın diye buraya el atarak, tamamen Menemen Belediye Ailesi içerisindeki emekçi arkadaşlarımızın katılarıyla burayı yaratmanın keyfini çıkartan çok değerli Belediye Ailemize yürekten teşekkür ediyorum? dedi.  

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; ?Burası, ilk Devrim Şehitlerimizden Yedek Subay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay´ın memleketi. Devrim Şehidimizi anarken siz de katıldınız, ne kadar önemli bir kent olduğumuzun hep birlikte farkına vardık. Menemen Laikliğin mabedi halinde geldi. ?Menemen Cumhuriyeti, Demokrasiyi seviyor´ dedik. İşte Demokrasi Şehitlerimizden Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonu ismi hayırlı olsun. Bütün Şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla ve minnetle eğiliyorum.?

?Biz şehitlerimiz arasında ayırım yapmayız?

Kahraman şehitlerimizi anarak konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Ömer Halisdemir, önemli bir demokrasi şehidimiz. Biz şehitlerimiz arasında ayırım yapmayız. Bütün şehitler bizim şehitlerimizdir. Bütün şehitlerimizi saygıyla anarız. Şimdi şehitlerimiz arasında küçük bir ayrım yapıldı, yakınları arasında bir ayrım yapıldı. İnşallah bu ayrım kalkar. Bütün şehitlerimize aynı duygularla, aynı bakış açısıyla, aynı sevecenlikle, aynı anmayla, ortak kültürlerle yaklaşmış oluruz, en büyük dileğim budur? diye konuştu.

?Neden Türkiye´de darbe oluyor??

15 Temmuz Darbe Girişimini de değerlendiren Kılıçdaroğlu; ?21. Yüzyılın Türkiye´sinde bizim en çok düşünmeye ihtiyacımız var. Amerika´da, Hollanda´da, Fransa´da, İsviçre´de, İsveç´te, Japonya´da olmuyor. Neden Türkiye´de darbe oluyor. Bu sorunun cevabını kendimize soracağız. Eğer bir ülkede tam demokrasi ve özgürlük varsa, bir ülkede insanlar düşüncelerini açıkladılar diye hapse atılmıyorsa, bir ülke bütün özgürlükçü ülkelerle aynı pozisyonda ise, o ülkede darbe olmaz? diye konuştu. 

Darbeler sonucunda Türkiye´de ve dünyada siyasi idamlar yaşandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu;?Siyaseten sorgulamaya evet ama siyaseten insanların asılmasını asla doğru bulmuyoruz. Bir darbe gerçekleşmemişse, başarıya ulaşmamışsa, bunda Ömer Halisdemir´in çok büyük rolü olmuştur. Belediye Başkanımız bir spor salonuna O´nun ismini veriyor. Bu son derece mutlu etti beni. Kendisine hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum?dedi.

 ?Darbeye de, darbeciye de karşıyız?

Darbeye ve darbecilere karşı olduğunu, darbecilerin yargılanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu,?Darbeyi önceleyeceğim diye cadı avına çıkıp sokaktaki insanı tutuklarsanız, öğretmendir, memurdur herkesin işine aşına müdahale ederseniz yani bir mağdurlar sınıfı yaratırsanız bu doğru değildir. Darbeciyi yargılayacaksan, darbeye zemin hazırlayanları yargılayacaksın. Oğlunu neden bu okula gönderdin diye devlet memurunun işine son veriyorsun. O okulun açılışına izin verene asıl cezayı vereceksin.  Er ve erbaşı değil, O´na talimat vereni yargılayacaksın. Masum erler linç edildi. Biz buna da karşıyız. Darbeye, darbeciye karşı olmak, demokrasiyi, hukuku, adaleti savunmak demektir?dedi. 

?Biz bu ülkede barış, huzur istiyoruz?

Konuşmasına eleştiriyle devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: ?Bizi kandırdılar´ diyor. Sen çocuk musun, devleti yönetiyorsun. Bugün seni kandırdılarsa, yarın bir başkası da kandıracak demektir. Kaldı ki; ortada kandırma falan da yok. Düne kadar kol kola beraber aynı menzile gidiyorlardı. Şimdi sözde bizi kandırmaya çalışıyorlar. Ama biz onlar gibi değiliz. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Memleketimizde huzur istiyoruz. Bütün Belediye Başkanlarıma, Milletvekillerime söyledim. Bütün mağdurlara sahip çıkın. Bu ülkede herkesin yüzünün gülmesini isterim. Biz bu ülkede barış, huzur istiyoruz, kavga istemiyoruz. Ben size huzurun sözünü veriyorum. Ben kimsenin inancıyla, kimliğiyle uğraşmam. Hiç kimsenin yaşam tarzıyla da ilgilenmem. Aç ise açlığını gidermek için, işsize işsizliğini gidermek için, evsizse ona ev bulmak için ben onunla uğraşırım. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından, törene katılan protokol üyeleriyle birlikte Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonu´nun açılış kurdelesini kesti. Kapalı Spor Salonunu inceleyen Kılıçdaroğlu, burada spor yapan gençlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Haber: Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi