MENÜ
İzmir 17°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaymakamlık Bir Çatı Altında
Kaymakamlık
1 Temmuz 2016 Cuma 08:00

Kaymakamlık Bir Çatı Altında

İlçe merkezindeki 61 yıllık Hükümet Konağı´nın her geçen gün büyüyen ilçemize cevap veremediğinden garaj karşısına yeni yapılan Hükümet Konağı, ilçedeki resmi kurumları bir çatı altında topladı.

Kaymakamlık Bir Çatı Altında

İlçe merkezindeki 61 yıllık Hükümet Konağı´nın her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan ilçemize cevap veremediğinden garaj karşısına yeni yapılan Hükümet Konağı, ilçedeki resmi kurumları bir çatı altında topladı.

1951 yılından bu yana Menemen´e hizmet veren Hükümet Konağı, fiziki şartları ile yetersiz kalıyordu. Bu nedenle yeni hükümet konağına ihtiyaç duyuldu. İzmir-Çanakkale yolu yakını şehir garajı karşısında bulunan Halk Eğitim Merkezi yıkılarak yerine Menemen Hükümet Konağı inşa edildi. Kısa zamanda tamamlanan Yeni Hükümet Konağına ilçe merkezinde hizmet veren resmi kurumlar taşınarak bir çatı altına alınmaları sağlandı.

Hükümet Konağı Yerleşim Planı:

Zemin katta İlçe Nüfus Müdürlüğü, Kadastro Birimi ve Tapu Müdürlüğü,

Birinci katta İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,

İkinci katta Kaymakamlık, Tüketici Hakem Heyeti, Mal Müdürlüğü,

Üçüncü katta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Destek Hizmetleri), Şehit Kaymakam Kemal Bey Konferans Salonu, Yemekhane, Vergi Dairesi Müdürlüğü yer almakta.

Müftülük ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü dışında tüm resmi birimler bu binaya taşındı. Halk Eğitim Merkezi ise İlçe Milli Eğitim´den boşalan binaya geçti.

Eski Hükümet Konağında da Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü´nün hizmet vereceği, kadın sığınma evi açılmasının düşünüldüğü ve Bakırçay havzasına hitap edeceği öğrenildi.

Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü´nün sadece idari kısım olan müdürlük makamı, lojistik, strateji, silah ruhsat, belge yönetimi, evrak arşiv, personel birimi, koordinasyon, GBT ve sosyal hizmetler bürosu olarak yeni binaya taşındığı, adli vakalar için yine Menemen polis merkezine başvurulacağı, Trafik Tescil ve Büro Amirliği, Pasaport ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin de Ticaret Odası 2. katında kaldığı bildirildi.

?100 yıl gider Menemen´e?

Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğumuz Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit şunları ifade etti, ?Yaklaşık bir ay oldu buraya geçeli. Eski bina 1951´de yapılmıştı. Mekan olarak güzel bir yer ama fiziki anlamda yetersiz kalıyordu. Ben geldiğimde burası bitmeye yakındı. Taşındık. Geçici kabulü yapıldı. Ufak tefek eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Kesin kabule kadar, kullanılırken çıkacak eksiklikleri gidermek için bir yıllık süremiz var. Vatandaş şimdi daha rahat hizmet alıyor. Engelli erişimi bile var merdiven trabzanında, trabzan başına eline uzattığın zaman görme engelli vatandaşlar için kabartma yazı var. 4 kat üzerine 10 bin m2 kapalı alanda kurulu. 100 yıl gider Menemen´e diye düşünüyorum.  İllerde bile böyle bir hükümet konağı yoktur?

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi