MENÜ
İzmir 31°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koyun ve keçiler Altın Çan için yarışacaklar
Güncel
3 Şubat 2015 Salı 09:21

Koyun ve keçiler Altın Çan için yarışacaklar

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer; bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan İzmir Tarım Fuarı kapsamında canlı hayvan sergi alanı oluşturacaklarını ve en güzel koyun ve keçi yarışmaları düzenleyeceklerini söyledi.

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 12 – 15 Şubat tarihleri arasında Orion Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan İzmir Tarım Fuarı kapsamında küçükbaş hayvan sergi alanı oluşturacak, fuarın 3.günü Altın Çan adlı en güzel koyun ve keçi yarışmaları düzenleyecek.

Koyun ve keçi güzellik yarışmalarının yetiştiriciler arasında damızlık ve ıslah bilincini artırdığını belirten İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, fuar kapsamında ilk kez düzenlenecek olan Altın Çan adlı en güzel koyun ve keçi güzellik yarışmalarına katılmak isteyen hayvan sahiplerinin İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne başvurmalarını istedi.

Başkan Türer İzmir Tarım Fuarı kapsamında ilk kez oluşturulacak canlı hayvan sergisi için şu bilgileri verdi: “12 – 15 Şubat tarihleri arasında düzenlenen İzmir Tarım Fuarı kapsamında birlik olarak küçükbaş hayvan sergi alanı oluşturacağız. Kurulacak sergi alanında farklı ırkları sergileyecek ve tanıtımını yapacağız. Fuarı ziyaret eden hem küçükbaş hayvan yetiştiricileri hem de meraklılar bu ırkları yakından tanıma olanağı bulacak. Bu tür organizasyonlar yetiştirici içinde ırk ve ıslah bilincini artırıyor ve teşvik ediyor” dedi.

 

Yarışmalar 14 Şubatta

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer koyun ve keçi alanlarında güzellik yarışmalarının 14 Şubat’ta düzenleyeceklerini ifade etti. Yarışmaların fuar holünde kurulacak podyumda gerçekleşeceğini belirten Başkan Türer: “En güzel sakız koçu ve koyunu ile en güzel Saanen Tekesi ve Keçisi olmak üzere 4 kategoride yarışma düzenlenecek. Birinci ve ikinci gelen hayvanların sahipleri ödüllendirilecek” dedi.

 

Ön eleme olacak

14 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek yarışmalara katılmak isteyen hayvan sahiplerinin İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne telefon ve e-posta ile başvuruda bulunması gerekiyor. Yarışmaya katılmak isteyen hayvan sahiplerinin 0 232 743 36 66 numaralı telefon ve [email protected] adreslerine başvuru yapmaları gerektiğini belirten Başkan Türer: “Bu sene yarışmalara yoğun bir katılım olmasını bekliyoruz. Onun için ön eleme şartı koyduk. Fuardan önce gelen talepleri Halk elinde ıslah projesinde görev alan hocalarımız ile değerlendireceğiz.  Ön elemeyi geçen hayvanlar yarışmalara katılabilecek. Yarışmalara katılım sadece İzmir ile sınırlı değil hayvanını fuar günü orada bulundurmayı taahhüt etmek şartıyla Türkiye’nin her yerinden herkes katılabilir” dedi.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi