MENÜ
İzmir 30°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Güncel
31 Mart 2017 Cuma 08:16

Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce çeşitli okulların katılımıyla ilçemizde etkinlikler gerçekleştirildi.

53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce çeşitli okulların katılımıyla ilçemizde etkinlikler gerçekleştirildi. Her etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman öğrencilere kitap konusunda çeşitli mesajlar verdi. ?Bu etkinlikler sayesinde deniz yıldızı hikayesi misali sadece bir öğrenciyi bile kazanabilirsek ne mutlu bize? şeklinde görüş belirtti. 

İlk etkinlik geçtiğimiz salı günü İlçe Halk Kütüphanesi´nde, Atatürk İlkokulu´nda 3. ve 4. sınıfa giden 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Okul Müdürü Abdullah Mucuk ve sınıf öğretmenleri de öğrencilere rehberlik etti. Kütüphane sorumlusu Safiye Akyol, kütüphanenin işleyişi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Bu etkinlik için Akyol tarafından yapılan İzmir´in tarihi ve kültürel yerlerine ait kara kalem çalışmalar boyamaları için öğrencilere dağıtıldı. Boyalarını yanlarında getiren çocuklar büyük bir hevesle boyama yaptı. Bir saat kadar süren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Her sınıf öğretmenine günün anısına öğrencilerle paylaşmak üzere minik hediyeler sunuldu. Öğrencilerin boyadıkları resimleri öğretmenlerine verildi. Keyifli bir gün geçiren öğrenciler çocuk kitaplarını inceleme fırsatı bularak üyelik koşullarını ve kütüphanenin açık olduğu günleri de öğrendiler. Kütüphane önünde günün anısına resimlerle birlikte toplu fotoğraf çekimi ile ilk etkinlik noktalandı.

?İnsan Her Yerde Okur?

Bir sonraki gün de Menemen Cumhuriyet Meydanı´nda ?İnsan Her Yerde Okur? sloganıyla sessiz kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Buraya da İrfan Erdem Ortaokulu´ndan 5-6 ve 7. sınıftan 270 öğrenci katıldı. Okul müdürü Nurcan Yıldırım ve tüm öğretmenler de etkinlikte yer aldı.

Son etkinlik ise dün Huriye Mehmet Akçasakız İlkokulu´nda yapıldı. Kütüphane ve kitap sevgisi ile ilgili tiyatro, şiir ve özlü sözleri içeren gösteri öğrenciler tarafından okulun konferans salonunda sahnelendi. Kısaca Menemen´de 53. Kütüphane Haftası dolu dolu kutlandı.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi