MENÜ
İzmir 21°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEBET Yarın   Paşalar” gibi geliyor
Kültür-Sanat
6 Mayıs 2015 Çarşamba 09:44

MEBET Yarın Paşalar” gibi geliyor

Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) 16'ncı yılda 75. oyunuyla sahne alıyor.

Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET) 16'ncı yılda 75. oyunuyla sahne alıyor. 1999'dan bugüne birçok ustanın oyununu sergileyen MEBET, 75. oyununda geçen yıl yitirdiğimiz usta yazar Turgut Özakman'ın kaleminden çıkmış Fehim Paşa Konağı'yla sahne alacak.  7 ve 8 Mayıs 2015 tarihlerinde saat: 20.00'de Menemen Belediyesi Kültür Merkezi'nde iki gün üst üste sahnelenecek.

Oyun hakkında bilgisine başvurduğumuz MEBET Genel Sanat Yönetmeni Metin Güler, Aslında iktidarlar değişse de mantık değişmedikçe ezilen aslında hep halktır söylencesinde yazılmış iktidar geçişini iyi bir ironi ile işleyen bir oyun. İki perdelik bir komedi Fehim Paşa Konağı'nda 20 ayrı oyuncu sahne alacak” şeklinde bilgi verdi.

16 yılda 75 oyun

Bu güne kadar birçok oyun oynadıklarını belirten Güler, Sonuçta 5-10 gibi katlar bizim için önemlidir. Bu nedenle 75. oyun da bizim için çok özel. 3 çeyrek aslında bir noktada. 16 yılda 75 ciddi bir rakam. Bu noktada geçmişten günümüze emek veren herkese ve 16 yıldır sürekli bizi destekleyen Belediye Başkanım Tahir Şahin'e çok teşekkür ediyorum. Geçmişte yaşanmış, şu anda yaşanan ve gelecekte yaşanacak olana saygıyla” ifadesini kullandı.

Öte yandan MEBET, 10 Mayıs 2015 Pazar günü Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin davetlisi olarak Fehim Paşa Konağı'nı Eskişehir'de de sahneleyecek.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi