MENÜ
İzmir 22°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Emniyeti Tarafından Tarihi Eser Kaçakçısı Olduğu Öne Sürülen 2 Kişi Yakalandı
Güncel
17 Mart 2020 Salı 18:47

Menemen Emniyeti Tarafından Tarihi Eser Kaçakçısı Olduğu Öne Sürülen 2 Kişi Yakalandı

Menemen’de düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 24 parça Tarihi Eser Niteliğinde Olabilecek sikke ve yine tarihi eser niteliğinde olabilecek Su bardağı ile Anahtar olmak üzere oplamda 26 parça eser ele geçirildi, 2 zanlı gö

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği, tarihi eser kaçakçılarına yönelik çalışmalar kapsamında iki adet ikametgâh tespit etti.

Asarlık Vali Kutlu Aktaş caddesinde bugün öğlen saatlerinde iki ikametgâhta yapılan arama sonucunda, bir adet namlusu açık kuru sıkıdan bozma tabanca, bu tabancaya ait bir adet şarjör, 10 adet 9. mm fişek, eski zamana ait 24 parça sikke ve bir adet eski zamana ait su bardağı ve anahtar ele geçirildi. Konu ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması işin G.Ş.(25) ve F.E.  (39) isimli şahıslar Asayiş büro amirliğine getirilerek sorguya alındı.

Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nin konu ile ilgili parçalar hakkında şüphelenmesi üzerine parçalar Konak Müzeler Müdürlüğü’ne götürüldü. Konak Müzeler Müdürlüğü’nün araştırması üzerine bahse konu olan eserlerin tarihi eser niteliğinde olup alışı ve satışı ve bulundurması yasak olan eserler kapsamına girdiği açıklandı. Bunun üzerine tarihi eser kaçakçılığı suçundan tutuklanan şüphelilerden G.Ş. 2863 Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu suçundan, arama sırasında bulunan silahlar ile ilgili de 6136 sayılı Kanuna Muhalefetten işlem yapıldı. Gözaltı işlemleri devam ederken, konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

Haber Gökay ÖZALP

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi