MENÜ
İzmir 32°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Menemen İlk Testi Ustasını KAYBETTİ
Güncel
21 Ağustos 2014 Perşembe 08:42

Menemen İlk Testi Ustasını KAYBETTİ

Menemen İlk Testi Ustasını KAYBETTİ

Menemen’in köklü ailelerine mensup, ilk seramikçilerinden merhum Mustafa Çetiner’in oğlu, Tansu-Sevda ve Sehundan’ın babaları Ali Çetiner (71) yakalandığı hastalığa yenik düşerek vefat etti.

Merhum babaları Mustafa Çetiner’in vefatının ardından İsmet İnönü Mahallesindeki testi ocağında Ali-Sinan Çetiner kardeşler toprağa can vermeyi sürdürdü.  Yıllar boyu çömlekçiliğe kendini adamış Ali Çetiner, ürettiği seramiklerini Menemen’den yurt dışına ihraç ederek ilçemiz ekonomisine döviz kazandırmıştı. Bu çalışması dolayısıyla ilçede 6 yıl ihracatta vergi rekortmeni oldu.

Atatürk Caddesi üzeri Şehir Parkı karşısındaki evinde önceki gün vefat etti. Ali Çetiner, son görevlerini yapmak için sevenlerini bir araya getirdi. Mahkeme Camiinde ailesi-kardeşleri Sinan-Mustafa Çetiner taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine; Belediye Başkanı Tahir Şahin, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salih Akdoğan, Çömlekçiler Derneği Başkanı Ertan Saruhan, dost ve akrabaları yanı sıra ilçe ve ilçe dışından gelen iş-siyaset ve cemiyet dünyasından vatandaşlar katıldı.

Mahkeme Camiinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Menemen Kabristanlığında sevenleri tarafından dualarla toprağa verildi.

Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Ertan Saruhan, Ali Çetiner’in çömlekçilik sektörüne yaptığı katkıları yazılı açıklamasında şöyle dile getirdi, “Sektörün köklü işletmecilerinden olan Sn. Ali Çetiner’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bugüne kadar yapmış olduğu eserler ile adından sıkça söz ettiren, sektöre farklı ürün tasarımlarıyla farkındalık yaratan Sn. Ali Çetiner’in yerini dolduracak yeni nesil nitelikli kalifiye personel bulunamadığı bu süreçte böyle değerli ustaların kaybolması sektöre değer kaybettirmekte olup bir an önce sektöre yeni nesillerin kazandırılması, yeni ürünler üretilerek bir marka olması gerekmektedir.

Sektörde emeği geçen tüm ustalarımızın değerlerini kaybetmeden önce farkına varmak temennisiyle ustamıza Allah’tan rahmet sevenlerine ve ailesine çömlekçilik sektörü olarak başsağlığı dileriz”

Haber: Ali Rıza KEMER

Foto: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi