MENÜ
İzmir 30°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Şoförler Odası Tarih Yazdı
Güncel
3 Haziran 2015 Çarşamba 09:57

Menemen Şoförler Odası Tarih Yazdı

Neydi o günler…1996 yılı yani günümüzden 19 yıl öncesi Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75. Yıldönümünde üç kuşak şoförleri bir araya getirdi

 Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Cumhuriyet dedelerimizi Tepe Restoran tesislerinde verilen yemekte tarihi buluşmayı gerçekleştirdi.

Tarihi buluşmada üç kuşak bir araya geldi. İlçemizde sürücü belgesine sahip Cumhuriyetin üç kuşağı, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Tepe Restoranda düzenlediği yemekte bir araya gelindi. Düzenlenen yemeğe katılan pek çok şoför esnafı, ayrıca Menemen'de ilk kuşak ehliyet sahibi ve uzun yıllar bu mesleği başarıyla sürdürmüş olan eski şoförlerden anılar dinleyip eski günleri yad ettiler. Yıllar önce bir yumurta karşılığında Menemen-İzmir arasında yolcu taşıdıklarını dile getirdiler. Dönemin görsel ve yazılı basını bu buluşmaya tarihin tanığı olarak geçti.

Menemen'in ilk taksi esnafı

1928'li yıllarda Menemen'de taksi sürücülüğüne başlayan, Kubilay olayında kurulan İstiklal Mahkemesinin mahkeme heyetini de taşıyan ilk taksi esnafı merhum Sami Özyılmaz, o yıllarda ehliyet olmadığı için ehliyeti ancak 1948 yılında İzmir Belediyesinden almıştı.

Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, üç kuşağın katıldığı yemekli toplantıda yaptığı konuşmasında, Sizlerden aldığımız terbiye, saygı ve disiplin anlayışı içinde Menemen'de tarihe mal olmuş siz şoför abilerimizin de görüş ve fikirlerinden yararlanmak istedik. Çalışmalarımızı yüz akıyla devam ediyoruz. Biz yaşlı, emekli şoför esnafımıza kucak açmaya ve görevde bulunduğum sürece üyelerimin sorunlarını çözmeye hazır olduğumu ifade etmek isterim” diyerek hayattan göç etmiş şoförler için dua edip sözlerini tamamladı.

Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odasının önderliğinde gerçekleşen üç kuşağın buluşması Menemen tarihine ışık tuttu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi