MENÜ
İzmir 20°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pasta Birincisi Menemen´den Çıktı
Güncel
16 Mart 2018 Cuma 08:17

Pasta Birincisi Menemen´den Çıktı

Uluslararası Master Of Cake İstanbul 2018 Festivali´ne katılan Gözde Pastanesi personeli Zafer Demircan, pasta tasarım ve lezzet kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

Uluslararası Master Of Cake İstanbul 2018 Festivali´ne katılan Gözde Pastanesi personeli Zafer Demircan, pasta tasarım ve lezzet kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

Uluslararası bir yarışmaydı

Öncelikle katıldığı yarışma hakkında bilgisine başvurduğumuz Zafer Demircan, ?Yarışma geçtiğimiz hafta sonu İstanbul´da yapıldı. Uluslararası bir yarışmaydı. Her yıl bir ilde düzenleniyor. Samsun´la başladılar. Daha önceleri Ankara ve İstanbul´da da düzenlendi bu yarışma. Kuru pasta kategorisinde İran birinci oldu. Festival birincisi Azerbaycan´dan seçildi. Toplam 16 kategori vardı yarışmada. Bundan sonra diğer illerde düzenlenen yarışmalara da düzenli katılacağım.? şeklinde bilgi verdi.

İlk deneyiminde birinci oldu

İlk defa katıldığı bu yarışmada kategori birincisi olduğunu sözlerine ekleyen Demircan, ?Pastacılık camiasındaki arkadaşlarımdan duydum bu yarışmayı ve katıldım. İlk deneyimimde de altın madalya kazandım. Pasta tasarım ve lezzet birincisi oldum. Hem lezzet hem de görsel anlamda ödüllendirildim? dedi.

?17 yıldır bu meslekteyim?

Kısaca kendini tanıtmasını istediğimiz Demircan şunları söyledi, ?30 yaşındayım. Akhisarlıyım. 1 yıla yakındır Menemen´deyim. Bu meslekte alaylıyım. İlkokuldan sonra başladım. 17 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bodrum ve Kuşadası´nda pastanelerde çalıştım. Bizim meslekte ne kadar çok gezerseniz o kadar bilgi sahibi olursunuz. Pastane üzerine aklınıza gelebilecek her türlü tatlı tuzlu lezzeti yapabilirim?

?Ustamızın önü açık?

Zafer Usta´nın piyasada tanınan iyi bir usta olduğunu hatırlatan Gözde Pastanesi sahibi Niyazi Bülbül de, ?Menemen´de başarıyı yakalaması bizler için çok büyük bir şeref oldu. İnşallah devamı da gelecek. Kendisini destekliyoruz. Avrupa´da da yarışmalara katılacak. Ustamızın önü açık? diye ifade etti.

Haber: S.Derya BOSUT

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi