MENÜ
İzmir 21°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
REFLEKTÖR CAN KURTARIR
Güncel
11 Mart 2016 Cuma 08:00

REFLEKTÖR CAN KURTARIR

Menemen Ziraat Odası, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu işbirliğinde Musabey ve Yanık Mahallelerinde traktör vizesi yapılarak traktörlerde üçgen reflektör ve tepe lambası kullanımın önemine iş

REFLEKTÖR CAN KURTARIR

Menemen Ziraat Odası, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu işbirliğinde Musabey ve Yanık Mahallelerinde traktör vizesi yapılarak traktörlerde üçgen reflektör ve tepe lambası kullanımın önemine işaret edildi.

Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinden polis memurları, mahalle muhtarı Seyhan Dönmez ve çiftçiler katılımcılar arasında yer aldı.

?Tepe lambasız traktör kalmasın?

Kesikköy Mahallesi´ndeki üreticilere seslenen Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl, ?Bugün buraya vize vesilesiyle toplandık. Bölge Trafik Denetleme Amirliği´nden polis memuru arkadaşlar nelere dikkat etmemiz konusunda bizleri uyaracak. Çiftçilerden istenen en önemli şeyler römorklarının arkasına mutlaka reflektör takması, lambalarının yanması. Şu gördüğünüz reflektör can kurtarır. Artık tepe lambasız traktör kalmasın. Çakmaklı ve direk bağlananı da var. Bunlar mutlaka gerekli. Geceleri büyük kazaların olmasını engeller? diye ifade etti.

?Fenni muayeneden geçemezsiniz?

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği´nden polis memuru Ergun Büyükhan da , ?Traktörlerinizde kullandığınız römorklara arkadan çarpmalı kazaları bizler senelerdir yaşıyoruz. Bu kazaların hiçbiri de basit maddi hasarlarla sonuçlanmıyor. İşin içinde ölümler ve ağır yaralamalı çok kötü sonuçlarla karşılaşıyoruz. Oysa basit ve dışarda çok rahat bugünkü tabirle bir sigara fiyatına bulabileceğiniz bir reflektör hukuki sorumluluktan kurtarabiliyor. Römorkunuza arkadan çarpan bir sürücünün reflektörü yoktur kelimesini kullanması bile mahkemelerde sizin aleyhinize delil olarak kullanılabiliyor. Ayrıca traktörlerde kullanacağınız tepe lambası 250 metreden sizin görünmenizi sağlar. Gördüğüm kadarıyla sizin traktörlerinizde mevcut olmayan arkadaşlar da alıp takarsa yollardaki denetimlerde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Araç muayenelerinde de zorunlu zaten. Yoksa fenni muayeneden geçemezsiniz? şeklinde üreticileri uyardı.

Sonrasında temsili olarak üçgen reflektör römork arkasına çakıldı. Ayrıca Menemen Ziraat Odası tarafından üçgen reflektörler de olmayanlara dağıldı.

Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl gazetemize yaptığı açıklamasında, ?Karayoluna çıkmadan traktörlerimizi mahallinde üç kurumun işbirliğinde vize yapıyoruz. Bölge trafik ile birlikte reflektör ve tepe lambası kullanımı konusunda üreticileri uyarıyoruz. Bu çalışmayı beş senedir yapıyoruz? dedi.

Musabey´in ardından ertesi gün de Yanıkköy´de traktör vizesi yapıldı. 28 Mart 2016 tarihinde ise Menemen merkezde traktör vizesi yapılacağı belirtildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi