MENÜ
İzmir 35°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SIKINTIMIZ:  Yağmur Kanalı ve ESHOT
Güncel
12 Şubat 2016 Cuma 08:00

SIKINTIMIZ: Yağmur Kanalı ve ESHOT

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Ayvacık Mahalle Muhtarı Fatih Altay´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

SIKINTIMIZ:

Yağmur Kanalı ve ESHOT

 

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Ayvacık Mahalle Muhtarı Fatih Altay´ı Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

F.A: 1977 Menemen doğumluyum. Menemen Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. İki çocuk babasıyım. Ayvacık´ta ikamet ediyorum. Doğma büyüme Ayvacıklıyım. Özel sektörde CNC tornacı olarak çalışıyorum.

 

S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Nasıl muhtar olmaya karar verdiniz?

F.A: Muhtarlıkta ilk dönemim. 2014 30 Martta muhtar oldum. Zaten azaydım. İnsanlarla uğraşmayı seviyorum. İnsanları mutlu etmeyi çok istiyordum. Yaşım genç olduğu için de genç bir çevrem var. Abi sen ol diye ısrar ettiler. O sebeplerden muhtar oldum. Severek yapıyorum.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

F.A: Şu anki nüfusumuz 400.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

F.A: En çok karşılaştığım sorun yağmur kanalları. Bu konu bayağı sıkıntı yaratıyor. Bazı sıkıntılarımız elbette oluyor. Burası yaşam alanı. Sıkıntısız yer yok. İZSU´ya bu konuda başvurdum Serkan ve Onur beyle görüştüm. Geliyorlar ama yapılan çalışma yeterli kalmıyor. Her yağmur yağdığında gelip görmeniz lazım. Resimleri Büyükşehir Muhtarlar Masasına gönderdim.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler nelerdir?

F.A: En yoğun talebi yağmur kanalları konusunda alıyorum. Su evlere giriyor. Şarampollerden gelen su çoğu kişiyi mağdur ediyor. Arabalar geçmiyor.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

F.A: Çocuklara ayrılmış park konusunda ben seçildikten sonra İzmir Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile görüşmelerim neticesinde okula oyun grubu getirttik. Köy meydanında iki tane oyun grubu var. Bunlar yeterli.

 

S.D.B: Kentsel dönüşüm konusunda düşünceleriniz?

F.A: Bizim orada yok ama Menemen merkezde ihtiyaç duyulan yerlere yapılması iyi olur. Yenilik güzelliktir.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

F.A: Öncelikle başkanı mı başkan olarak değil de, bir ağabey olarak görüyorum. Gerçekten kendisini lise yıllarında da seviyordum. Bu anlamda aramızda farklı bir diyalog var. Devamlı da rahatsız etmem. Gerektiği zaman kendisine ulaşırım. Hiçbir sorun yaşamıyorum. Ayvacık Köyünü Ayvacık Köyü yaptı. Gelip görürseniz siz de bana katılırsınız. Özellikle son dönemde çok güzel oldu.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

F.A: Menemen Belediyesi´nden alacağımı aldım. Artık isteyecek bir şey yok.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

F.A: Büyükşehir Belediyesinden yağmur kanalı ve ESHOT konularında hizmet bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

F.A: Benim gençlerin çoğu demirçelik sektöründe yani özel sektörde dışarda çalışıyor. Kendi işini yapan 3-5 kişi var. Emekliler de çoğunlukta. Gediz havzasında bağ olarak

tarım alanımız çok az. İnsanlar genelde de emekliler, tarımı hobi olarak yapıyor. Hayvancılıkta iki-üç kişi var.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

F.A: Spor kulübüm yoktu. Genç olduğum için futbolla aram iyi. Halk Eğitim Müdüründen bir tane futbol öğretmeni istedim. Şu an 40 tane öğrenciye ders veriyor. Futbol sahamız köy iken Özel İdare tarafından yapıldı. Sahamızın düzenlemesine Başkanım da yardımcı oldu. Gençleri bir araya getirmek çok güzel. Ben de aralarında oluyorum. Kötü alışkanlıkları önlüyor. Bir tane de kızlar basketbol sahası istedi benden. Bunu da büyükşehir spor daire başkanından istedim. Yapılma sözü aldık. Olursa çok güzel olacak.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı var mı?

F.A: Mobil araç için özellikle İl Sağlık Müdürlüğü´ne müracaat ettim. Nüfus 400 olduğu için müdürümüz yardımcı oldu. Aile hekimi Fatma hanım geliyor. Ona bir oda yaptık. 15 günde bir geliyor. 1.5 senedir aktif olarak çalışıyor. Yaşlılar çok istemişti zaten. O anlamda ihtiyacı görüyor.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumunuz var mı?

F.A: İlkokulum var. 32 öğrencim var. Eğitim birleştirilmiş sınıflarda 1-2 ve 3-4 olarak veriliyor. Bir tane ana sınıfı öğretmeni, bir tane sınıf öğretmeni, bir tane dikiş nakış öğretmeni ve bir tane de futbol hocam var. Halk eğitimden folklor hocası da geliyor.  Eğitimde bir sıkıntım yok.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

F.A: Ulaşım gerçekten çok büyük sorun. Halk der ki, bütün köylere ESHOT arabası verildi.

Bizim Ayvacık, Bağcılar, Göktepe, Alaniçi, Çaltı ve Karaorman´a ESHOT arabası gelmiyor. Muhtar olarak bizler başkanlarımızın birer temsilcisiyiz. Aziz Kocaoğlu geldiğinde bize söz de verdi. İki sene önce okul başlamadan bu ESHOT arabası gelecek, söz dedi. Üniversiteye giden öğrenci çok bizde. Manisa arabaları ile İZBAN´a ulaşmaya çalışıyorlar. Büyükşehir bize cevabında şu an mevcut arabamız yok, size veremiyoruz, araba sıkıntımız var diyor. Ama verilmesi lazım ayrım olmamalı. Ya hepsine vereceksin ya da hiçbirine vermeyeceksin. Onlara veriliyorsa 6 köye de verilsin.

 

S.D.B: Mahallenizin altyapı ve üstyapı talepleri var mı?

F.A: Altyapım (kanalizasyon) köy iken yapıldı. Yağmur suyu da zamanında plastik boru ile yapılmış. Belirli bir zaman sonra değişmeli deniyor. İZSU müdürüm de su hattı komple değişecek dedi. İhaleye çıktı. İnşallah 2016´da komple değişecek. Üst yapı anlamında Tahir Başkanım Ayvacık´a büyük jest yaptı. 25 bin metre taş döşedi. Kısaca parke taşı sorumun yok.

 

S.D.B: Bugüne kadar sizi çok şaşırtan bir taleple karşılaştınız mı?

F.A: Şöyle diyorlar: Belediye Başkanı her hafta köye gelsin. Bayanlar istiyor.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi?

F.A: İki yıllık bir muhtarlığım oldu. Maaş yeni yükseltildi. Köy iken mahalle olduk. Bizim bazı giderlerimiz oluyor. Bütçemiz yok. Samimiyetle söylüyorum ki muhtarlık maaşımı kendime kullanmıyorum. Köye gelen misafirlere yemek ikram etmeden göndermem. Okul, cami gibi şeylerin ufak tefek ihtiyaçlarını karşılarım. Muhtarlık maaşından geçim olmaz bence. Benim sosyal güvencem var sorun değil ama muhtarın sosyal güvencesi olması şart. Muhtarlıkta bir bütçe olmalı. Harcamanı ona göre yaparsın. Her şeyi de Menemen Belediyesinden veya Büyükşehir´den beklemek olmaz. Kendin de biraz fedakarlık yapacaksın. Mesela genç olduğum için girişken biriyim köyden imece usulü topladığım parayla köyün giriş ve çıkışına dört tane kamera taktım. İmece usulü veya hayırsever kanalıyla iki senede Ayvacık Mahallesine 40 bin TL hizmet yapmışım. Kamera taktırmışım, bayrak direği diktirmişim, cami minaresinin kıblesini değiştirmişim, hoparlör taktırmışım. Bu karşılıklı güvene dayanıyor. Biraz biz muhtarlar da elini taşın altına sokmalı.

 

S.D.B: Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

F.A: Bence şu dönem daha iyi. Mahalle olmamız daha iyi oldu. Ben arkamda güvence olduğunu (başkanlarım ve bürokratlarım) hissediyorum. 15 sene azalık yaptım. Köy dönemini de biliyorum. Bir kepçe getirmenin maliyeti nedir? Şimdi Menemen Belediyesi veya Büyükşehir´i araman yeterli.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

F.A: Öncelikle muhtarların sesini duyurduğunuz için teşekkür ederim. Gazetenizi takip ediyorum. Beklentim muhtarlarla daha içli dışlı olunması. Sorunlarımızı sizin aracılığınızla, yayın yoluyla çözmek daha iyi olur diye düşünüyorum.

 

S.D.B: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

F.A:  ESHOT arabasının altını bir kez daha çiziyorum. Ayrım olmamalı. Madem her yere gönderme. Manisa hattı üzerinde araç var diye mi düşünülüyor acaba?

 

Her şeyi de Menemen Belediyesi´nden veya Büyükşehir´den beklemek olmaz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi