Menemen Belediyesi ve Ofis 207 İşbirliği ile 4 Mart 2017 tarihinde Menemen Belediyesi Kültür Merkezi´nde bir dizi seminer gerçekleştirildi.
Ofis 207 Eğitimleri ile ilgili bilgi veren eğitim uzmanı Melek Balseven İş Gücü Piyasasında nitelikli eleman ihtiyacı ve eğitimler arasında önemli bir bağ olduğunu vurgulayarak günün koşulları ve ihtiyaçları doğrultusunda kendisini geliştiren ve nitelikli bireylerin daha uygun işlere yerleştirilebildiği ve iş sürekliliğinin sağlanabildiğini bu amaçla gerçekleştirilen eğitimlere yer tahsis eden, uygun eğitim koşullarının oluşması ve geniş bir kitleye ulaşması için destek veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e teşekkür etti.
Menemen Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hüseyin Mete´nin de katıldığı seminerlere yoğun ilgi vardı. Yaklaşık 100 katılımcıya alanında uzman eğitimcilerce oldukça değerli bilgilendirmelerde bulunuldu. Konularını aktaran uzmanlarca izleyicilerden gelen sorular cevaplandırılarak interaktif bir paylaşım ortamı yaratıldı.
Sabah oturumunda kuaför, güzellik uzmanı ve bu alana ilgi duyan katılımcılara kalıcı makyaj uzmanı Nursel Hüner tarafından kalıcı makyaj konusu ile ilgili uygulayıcıların dikkat etmesi gereken önemli hususlar, riskler ve fırsatlar ayrıntılı olarak aktarıldı. Bu alanda çalışan ve çalışmak isteyenlerin almaları gereken eğitimler ve bu konuda gerçekleştirilecek kurslarla ile bilgilendirmelerde bulunuldu.
Öğlen oturumlarında ise Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümünden Doç. Dr. Güler Tozkoparan ile Yönetim ve Organizasyon Bilimi, İnsan Kaynakları, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Şaban Doğan tarafından İnsan Kaynakları Konusunda Son Gelişmeler ve Genel Sağlık Sigortası konularında değerli bilgiler verildi. Ayrıca İnsan Kaynakları alanında kendisini geliştirmek isteyen katılımcıların yaralanacakları kaynaklar ve eğitim fırsatları hakkında bilgiler verildi.
Katılımcı sayısı sınırlı tutulacak
Melek Balseven konu hakkında yaptığı açıklamasında, ?Gerek gündelik hayatın gerekse iş hayatının hızla değişen kuralları, hayat boyu öğrenmeyi kaçınılmaz kılmıştır. Mezun olunan okullar ya da iş hayatında edinilen deneyimler değişen koşullarda bazen yeterli olamamaktadır. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünün yaratılabilmesi için eğitim kurumlarında edinilen teorik bilgilerin mutlaka pratik bilgilerle uygulamaya entegre edilmesi gerekmektedir. Bu gereklilik doğrultusunda planlanan eğitimlerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümünden Doç. Dr. Güler Tozkoparan ve Yönetim ve Organizasyon Bilimi, İnsan Kaynakları, iş hukuku ve sosyal güvenlik uzmanı Şaban Doğan tarafından 24 Mart 2017 tarihi itibarıyla verilmeye başlayacaktır. Katılımcı sayısının sınırlı tutulacağı eğitimler için kayıtlar başlamıştır. Eğitim her alanda olduğu gibi istihdam edilebilmek ve kalıcı işler sağlayabilmek için de çok önemlidir, imkanlar ölçüsünde ulaşılabilen her kanal bunun için değerlendirilmelidir. İhtiyaç duyulan alanlarda kişisel ve mesleki gelişim eğitimlerine devam edeceğiz. Bu gün burada eğitimleri vermek için değerli zamanlarını ve emeklerini esirgemeyen eğitimcilerimize de çok teşekkür ediyoruz? dedi.
Haber: S.Derya BOSUT