MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TARIMSAL ATIKLAR DA GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK
Belediye
5 Haziran 2022 Pazar 11:22

TARIMSAL ATIKLAR DA GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’dan, 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası’nda ‘çevre dostu’ iki proje: Kuracağımız kompost tesisi ile meyve ve sebze atıklarından gübre üreteceğiz. Üretilen organik gübreleri de çiftçilerimize ücretsiz vereceğiz. Kafes Projemiz ile de tehlikeli zirai ilaç atıkları güvenli bir biçimde toplayıp, geri dönüşüm sayesinde işlenerek yine zirai ilaç alanında değerlendireceğiz.

Menemen Belediyesi, Menemen İlçe Tarım Müdürlüğü, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ferbis firması işbirliğiyle, ‘Tarımda Aşırı Zirai İlaç Kullanımın Zararları Konulu Bilinçlendirme ve Farkındalık Oluşturma Eğitimi’ semineri düzenledi. Tepe Sosyal Tesisleri’nde kadınlara yönelik düzenlenen seminere, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, eşi Filiz Pehlivan, Menemen İlçe Tarım Müdürü Fatih Çiçek, belediye meclis üyeleri, üretici kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

Mikrop Hikmet’in sahne aldığı programda, Zirai Yüksek Mühendisi Hakan Örnek, "Tarım alanlarında kullanılan kimyasalları tanıma ve korunma yolları" hakkında, Zirai Yüksek Mühendisi Dr. Duygu Uysal ise, "Tarım ilaçlarının çevreye etkisi ve gıdalardan arındırma yöntemleri" hakkında birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ‘Tarımda Aşırı Zirai İlaç Kullanımın Zararları Konulu Bilinçlendirme ve Farkındalık Oluşturma Eğitimi Semineri’nde iki müjde verdi.
‘ATIKLAR GÜBREYE DÖNÜŞECEK’

3 makine parkurundan oluşacak bir kompost tesisi kuracaklarını ifade eden Başkan Vekili Pehlivan, “Bu tesiste her türlü sebze meyve atıklarını işleyerek kaliteli organik gübre üreteceğiz. İleriki aşamalarda zirai ilaç ambalajlarını toplayarak bize ulaştıran vatandaşlarımıza bu gübreleri ücretsiz olarak vereceğiz.

Menemen Belediyesi olarak hazırladığımız ‘kafes projesi’ sayesinde ise bu tehlikeli atıklar güvenli bir biçimde bir noktada toplayacağız. Bize ulaştırılan bu zirai ilaç ambalajlarını geri dönüşüme göndereceğiz. Bu atıklar geri dönüşümde işlenerek yine zirai ilaç alanında değerlendirilecek. Projelerimizin Menemen’imize ve tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Program Mikrop Hikmet’in sahne performansının ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi