
Kubilay Kupası´nda Yarı Finalistler Belli Oldu

1935 YILINDA MENEMEN (OCAK-TEMMUZ)

Güreş ve Halk Oyunları Genlerinde Var?

KILAVUZ ÖNEMLİ

Dokuz yıldan beri yaptığı ve son olarak Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri´nde ?Yılın Tiyatro Festivali? seçilen İNADINA TİYATRO FESTİVALİ ile dikkatleri üstüne çeken Menemen Belediyesi şimdilerde başka bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı.
Menemen bir festival kenti olmanın sorumluluğu ile Türkiye´de bir ilke imza atarak 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde ?Tiyatro Festivali Yapmak Çalıştayı?nı gerçekleştirecek.
35 Tiyatro Hareketi Bir Araya Gelecek
İki gün sürecek çalıştayda dört oturum yapılacak. Festivallerin üst başlıklarının önemi, festivallerde tema, festivallerin zamanlaması ve fiziki koşullarının sağlanması, uluslararası olmanın koşulları, festival oyunlarının irdelenmesi gibi başlıkların konuşulacağı çalıştayın notları daha sonra bir kitaba dönüşme yolunda raporlanacak. Türkiye´de bir ilk olacak ve yaklaşık 35 tiyatro hareketinin bir araya geleceği çalıştayda ayrıca festivallerin ülkenin turizm, ekonomi ve kültürel hayatına katkısı da masaya yatırılacak.
Türkiye´deki bütün tiyatro festivali, tiyatro şenliği, tiyatro günleri ve bu gibi tiyatro buluşmaları yapan herkese çağrı yaptıklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; ? Derdimiz kendi kentlerine sanat taşıyanları buluşturmak. Ve ne kadar özel bir şey yaptıklarını başkalarının gözünde, sözünde hissetmelerini sağlamak. Tecrübelerini paylaşmalarına ev sahipliği yapmak. Ortak bir festival dili oluşturmak. Kentlerimizin renklerini festivalimize bezememizin yöntemlerini dostlarla paylaşmak. Ve en önemlisi, festivallerin ülkenin tiyatrosunu yaşatmakta ki önemini hep bir ağızdan daha güçlü haykırmak. Yeni yeni festivallerin doğuşuna el vermek. Festival yapmayan her kent bir festival kenti olmaya adaydır. Bu çalıştay o kentlere gidebilmenin halidir? diye ifade etti.
Haber: S.Derya BOSUT