MENÜ
İzmir 28°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tecrübelerini Genç Hakemlere Aktarıyor
Güncel
25 Ağustos 2017 Cuma 08:05

Tecrübelerini Genç Hakemlere Aktarıyor

Menemen´in, TFF Süper Ligi´ndeki temsilcisi süper lig hakemi Cevdet Kömürcüoğlu, bu yıl da süper ligde görev almaya devam ediyor.

Menemen´in, TFF Süper Ligi´ndeki temsilcisi süper lig hakemi Cevdet Kömürcüoğlu, bu yıl da süper ligde görev almaya devam ediyor.

Süper ligde 70´in üzerinde müsabakada görev alan Kömürcüoğlu, bu sene başında uluslararası eğitimcilerden aldıkları eğitimleri yeni hakemlerin de yetişmesi için genç hakemlere aktardığını belirtti. Bu kapsamda gerek saha içi uygulamalarda gerekse müsabaka analizleri ve kural bilgisi olarak zamanının önemli bir bölümünü genç hakem kardeşlerine ayırdığını söyledi.

Yardımcı Hakemliğin Zorlukları Neler?

Yardımcı hakemliğin zorluklarına değinen Kömürcüoğlu, yardımcı hakemlikte çok fazla değişkeni aynı anda tespit etmek gerektiğini vurgulayarak, hem oyunu, hem sondan ikinci savunma oyuncusunu hem de hakemi gözle takip etmek ve çok dikkatli olmak gerektiğini belirtti.

Nasıl İyi Bir Yardımcı Hakem Olunur?

Kömürcüoğlu, iyi bir yardımcı hakem olabilmek için dikkat edilmesi gereken hususları ise şu şekilde sıraladı, ?İyi bir yardımcı hakem olmak için genç kardeşlerimize şu tavsiyelerde bulunmak isterim: 1)Konsantrasyon 2)Yer Alma 3)Gözlem 4)Bekle-Gör Taktiği 5)Dikkat?

Yardımcı hakemliğin çok sprinter olması gerektiğini vurgulayan Kömürcüoğlu, öncelikle ofsayt hatası yapmaması gerektiğini, ayrıca eğer hakemin görüş alanı dışında gerçekleşmiş bir ihlal söz konusu ise mutlaka hakeme yardımcı olması gerektiğini belirtti. Bunun için de hakemlerin çok fazla sayıda maç izleyip iyi gözlem yapmalarını ve konusunda uzman hakemlerin olumlu özelliklerini örnek almalarını tavsiye etti.

Ayrıca hakem olmak isteyen genç arkadaşların da TFFHGD İZMİR Şubesi´ne başvurmalarını önerdi.

Bu kapsamda biz de Menemenin Sesi olarak bir idmanlarını takip edip notlar aldık. 2014 yılında İzmir´de hakemliğe başlayıp hakem hocalarının izinden gitmeye çalışan İl hakemlerinden Hüseyin Gegeroğlu(21), Ayberk Demirbaş(23) ve Tolga Okumuş(22)´un da önümüzdeki yıllarda çok başarılı olacağı belirtiliyor.

Haber: Gökay ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi