MENÜ
İzmir 28°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin patlıcanı Menemen'de tanıtılacak
Ekonomi
1 Ağustos 2014 Cuma 09:21

Türkiye'nin patlıcanı Menemen'de tanıtılacak

İzmir Çanakkale yolu üzerinde bulunan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü (ETAE) tarafından geliştirilen tescilli patlıcan çeşitleri ve çeşit adaylarının tanıtılacağı tarla günü 6 Ağustos Çarşamba günü Enstitü kampüsünde yapıl

İzmir Çanakkale yolu üzerinde bulunan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü (ETAE) tarafından geliştirilen tescilli patlıcan çeşitleri ve çeşit adaylarının tanıtılacağı tarla günü 6 Ağustos Çarşamba günü Enstitü kampüsünde yapılacak. 4 tescilli, 1 tane de tescile aday patlıcan çeşidinin tanıtılacağı ürünlerin ortak özelliği dekar başına verimin yüksek olması.

Kurulduğu 1963 yılından bu yana sebzecilik alanında faaliyet gösteren kurum, bu süre zarfından yurtiçinde toplanan yerli materyaller üzerinde yoğunlaşmış, bu kapsamda Topan 374 ile Kemer 27 patlıcan çeşitlerini1964 yılında, Aydın Siyahı 55 ve Halep 18 patlıcan çeşitlerini 1984 yılında tescil ettirmişti.

Şubat 2012 tescil için başvurulan Kadifekale F1 patlıcan çeşidi dahil üretilen tün yerli patlıcan çeşitlerinin tanıtımını gerçekleştirmek için ETAE tarafından bir tarla günü gerçekleştiriliyor. Dekar başına 3 bin 500 ile 7 bin kilogram verim alınan patlıcan çeşitleri, patlıcanın yetişebileceği her ortamda yetişme özelliğine sahip. Erkenci ve orta erkenci çeşitler arasında Aydın Siyahı 55, Topan 374 ve Kadifekale F1çeşitleri 60-70 günde ilk hasada gelmesi üreticiler tarafından beğeniyle karşılanıyor.

Tarla günü 6 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da Enstitü Kampüsünde başlayacak. Açılış konuşması sonrasında teknik bilgilendirme ve tarla incelemesi gerçekleşecek.

Haber: Ali Rıza KEMER - M. Hulusi YILMAZ

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi