MENÜ
İzmir 31°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UTAEM kapılarını dünyaya açtı: ‘Gen Bankası Eğitimi' için 5 ülkeyi buluşturdu
Güncel
19 Ağustos 2014 Salı 09:15

UTAEM kapılarını dünyaya açtı: ‘Gen Bankası Eğitimi' için 5 ülkeyi buluşturdu

Menemen-Maltepe yolu üzerinde bulunan Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UTAEM), ramazan ayında kısa bir mola verdiği uluslararası eğitim çalışmalarında yeni sezonu başlattı. Hindistan, İran, Mısır, Sudan ve Tayland'dan

Menemen-Maltepe yolu üzerinde bulunan Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UTAEM), ramazan ayında kısa bir mola verdiği uluslararası eğitim çalışmalarında yeni sezonu başlattı. Hindistan, İran, Mısır, Sudan ve Tayland’dan gelen yedi katılımcının katılımıyla dün başlatılan ve 22 Haziran cuma günü son bulacak Gen Bankası Yönetimi ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunumu Eğitimini Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden ziraat mühendisleri verecek.

Tarım alanında uluslararası anlamda eğitim toplantıları organize ederek katılımcılara ev sahipliği yapan UTAEM, 3. Uluslararası Gen Bankası Yönetimi ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunumu Eğitimini 18-22 Haziran 2014 tarihleri arasında Hindistan, İran, Mısır, Sudan ve Tayland’dan gelen yedi katılımcı ile gerçekleştiriyor.

Dün sabah saatlerinde açılışı yapılan eğitim programı boyunca Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bitki Genetik Kaynakları Bölümü’nden ziraat mühendisleri katılımcılara ders verecek.

Edinilen bilgilere göre,  5 günlük eğitim sürecinde Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren tohum gen bankası yönetimi ve ülkemizin bitkisel çeşitliliği anlatılacak. Ayrıca teorik eğitim yanında Bergama-Kozak Yaylasına ve Dilek Yarımadasına teknik gezi de düzenlenecek. 

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi