MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yapımı Devam Eden İnşaatın Kaçak Olduğu İddiası
Güncel
21 Nisan 2020 Salı 19:05

Yapımı Devam Eden İnşaatın Kaçak Olduğu İddiası

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, Şehir Parkında yapılan binanın kaçak olduğunu ve inşaatının devam ettiğini öne sürdü.
Demircioğlu, yaptığı açıklamada, Menemen Belediyesi tarafından Şehir Parkında inşaatını devam eden yapının askı süreci sonuçlanana kadar bir an önce durdurulması gerektiğini ileri sürdü.
İnşaatın yapılacağı bölgedeki ağaçların kesildiğini ve taşındığını belirten Demircioğlu 'Değerli Menemenli hemşerilerim Ben Yusuf Demircioğlu, AK Parti Menemen grubu sözcüsü aynı zamanda Menemen ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyim. Menemen Şehir Parkındayız. Burada aylardır süren bir süreç var. Biz muhalefet partisi olarak, Menemenli vatandaşlar olarak bunu çeşitli platformlarda dile getirdik. Önce kafeterya olacağı söylendi. Gelen tepkilerden sonra burası tuvalete dönüştü. Tuvaletten sonra en son bir Menemen‘le alakalı bir müze yapılacağı gündeme geldi. Bunla alakalı imar yasasında olduğu gibi 5000‘lik planların büyükşehirden geçmesi, 1000‘lik planlarında buradaki imar komisyonundan geçmesi gerekiyor. Ben aynı zamanda imar komisyonu üyesiyim. Bu konu 5000‘lik plan büyükşehirde komisyonda görüşüldükten sonra yasal olarak bunun bir askı süreci vardır. Henüz bir karar alınmış ve o askı sürecine geçilmemişken Kovid-19‘un bu telaşeli ortamında bu inşaatın gayri nizami devam etmesi kanunsuzdur. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy‘u, ekibini ve yöneticilerini uyarıyoruz. Bu kanunsuz işe bir ‘dur‘ deyin. Biz isterdik ki bu bir hata olsun. Mevcut Belediye Başkanı Serdar Aksoy bu hatadan dönsün. Askı sürecinde itirazlardan sonra eğer itirazlar kabul edilip, 1000’lik plandan geçerse bu inşaata devam edilebilirdi. Menemen‘in yeşilini Menemen‘in ormanını ve Menemen‘in haklarını savunmaya devam edeceğiz.' dedi.

Haber : Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi