MENÜ
İzmir 35°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaralı Baykuş Kurtarıldı
Güncel
7 Ekim 2023 Cumartesi 14:56

Yaralı Baykuş Kurtarıldı

Menemen’de tarlada bulunan yaralı baykuş kurtarıldı. Menemen’in pazarcı esnaflarından Bayram Yeşilyurt geçtiğimiz gün mahsullerinde incelemelerde bulunmak üzere tarlasına geldiğinde mahsullerinin arasında yaralı bir baykuş olduğunu gördü. Yaralı baykuşun ölmekte olduğunu fark eden Yeşilyurt kendi imkanlarıyla Menemen’de bir veterinere giderek yardım istedi. Yabani Hayvanları Koruma Müdürlüğü’ne haber verilmesi üzerine harekete geçen ekipler, yaralı baykuşun tedavisine başladı.

Konuya İlişkin açıklamada bulunan Bayram Yeşilyurt “Menemen’de oğlumla birlikte geçimimizi pazarcılıkla sağlamaktayız. Geçtiğimiz gün mahsullerin durumuna bakmak için tarlama geldiğimde mahsullerin arasında bir karartı gördüm. İlk başta ne olduğunu anlayamadım ölmüş bir hayvan olduğunu düşündüm. Daha sonra yaklaştıkça kulağıma birkaç kanat çırpma sesi geldi. Elimi uzatarak dokunduğumda yaralı bir baykuşun yerde bitkin olarak yatmakta olduğunu anladım. Hemen Menemen’de bir veterinere götürdüm. Fakat baykuşun tedavisinin kendileri tarafından yapılamadığını, konuyu Yabanı Hayvanları Koruma Müdürlüğü’ne iletilmesi gerektiğini söylediler. Karşıyaka Yabani Hayvanları Koruma Müdürlüğü’ne haber verdiğimizde gelen ekipler, yaralı hayvanı alarak hemen tedavisine başladılar.”

Duyarsız Kalınmamalı

Yaralı bir hayvanı sağlığına kavuşturmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Yeşilyurt “İlçemizde, ilimizde, ülkemizde yaşadığımız her yerde yanı başımızda birçok canlı ile yaşıyoruz. Her gün bir sürü can dostlarımızla karşılaşıyoruz. Çok sıcak havaları atlattık, önümüzde şimdi ise çok soğuk havalar var. Herkes elinden geldiğince yardım edebileceği her canlıya yardım etmeli. Tüm halkımız bunu kendisine görev edinmeli. Biz onlarla birlikte güzeliz. Her şeyden önemlisi ise bir canlıya yardım etmenin belki de hayatını kurtarabilmenin insanın yüreğini ısıtan yanı her şeyden önemli. Lütfen herkes bu konuda gereken özeni göstersin. Birbirimize yoldaş olalım.” dedi.

Haber Erhan Özalp

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi