MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yargıtay Onayı Kongreleri İptal Ettirdi
Spor
21 Mart 2022 Pazartesi 17:48

Yargıtay Onayı Kongreleri İptal Ettirdi

TFF 1. Lig ekiplerinden Menemenspor'un 2018 ve 2019 yıllarında yaptığı olağanüstü kongrelerin Yargıtay’a taşınan kararları Yargıtay tarafından reddedilince Menemenspor Kulübü’nün yapmış olduğu kongreler iptal oldu.

İstinaf mahkemesi her iki kongre için yerel mahkemenin verdiği iptal kararlarına yapılan itirazları reddederek, onaylandı. Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği’nin Yargıtay’a yaptığı itiraz da reddedilince, derneğin yapmış olduğu tüm genel kurullar iptal edildi.

Yargıtay’ın iptal kararı üzerine davacı Fikret Uzun Menemen Belediyesi Kültür Merkezi’nde basın açıklaması düzenleyerek Menemenspor Külübü’nün yapılmış kongrelerinin iptal edildiğini bildirdi.Konuya ilişkin açıklama yapan Dernek Kurucu üyesi Fikret Uzun “Bundan sonra ne olacak diye sorarsanız, kulübe kayyum atanarak en kısa sürede 111 eski üye ile tekrar seçim yapılacaktır. Bu üyelerimizden 3 kişi rahmetli oldu. Onlarında Mekanları cennet olsun.” şeklinde ifade etti.

Ne Olmuştu?

Dernek kurucu üyelerinden Fikret Uzun, Menemen Belediyespor Kulübü Derneği’nin 18 Aralık 2018 ve 25 Mayıs 2019 tarihli olağanüstü genel kurullarının usul ve yasaya aykırı toplanması, oylamaların usulsüz yapılması ve alınan kararların yasaya ve dernek tüzüğüne aykırı olması gerekçeleri ile genel kurullarda alınan kararların iptali için, Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucunda, aralarında şirketleşme kararının da bulunduğu olağanüstü genel kurulların iptaline karar verildi. Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği’nin kararın iptal edilmesi için bir üst mahkemeye başvurması üzerine, 1. Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi de, davanın reddine karar verdi.

İstinaf mahkemesinin her iki kongre için yerel mahkemenin verdiği iptal kararlarına yapılan itirazları reddederek onaylandı. Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği’nin Yargıtay’a yaptığı itiraz da reddedildi. Böylece Menemen Belediye Spor Kulübü Derneği'nin yapmış olduğu tüm genel kurullar iptal edildi.
Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi