Yılbaşı sofralarının ana yemeği denince hindi akla gelir. Emiralem Değirmendere Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde hindi yetiştiren emekli işçi Turan Karpuz, yavru olarak yetiştirdiği hindilerini yılbaşı öncesi satışa sundu.
Emekli olduktan sonra evinin bahçesi müsait olduğu için uğraş olması adına son on yıldır hindi yetiştirdiğini söyleyen Karpuz, hindinin diğer kanatlı hayvanlara göre bakımının daha nazik olduğunu ifade etti. Özellikle ilk aylarında bebek gibi itina istediğini belirtti.
Beyaz ve siyah olmak üzere 20 tane hindiye sahip olduğunu belirten Karpuz, canlı satmadığını kesip Şahinbey tavukçuluğa verdiğini ileterek, “Hindi eti yemek isteyenlerin Şahinbey tavukçuluğa uğramaları yeterli” dedi. Dişilerin 6 kilo, erkeklerin 10 kilo geldiğini ve geçen yıl kilosunu 16 liradan verdiğini sözlerine ekledi.
Haber: Ali Rıza KEMER