Kısadan hisseler...
7/22/2016
Kısadan hisseler...
7/15/2016
MENEMEN´DE NE VAR NE YOK
7/1/2016
Kıssadan hisseler...
6/24/2016
Kısadan hisseler...
6/17/2016
Kıssadan hisseler...
Son zamanlarda hepimizin hemen hemen her gün gördüğü neredeyse kanıksadığı bir sorunu dile getirmek istiyorum. Bu konuda da çok sık serzenişler alıyorum. Kentin merkezindeki metruk binalar ve boş arsalar, çöplük ve park olarak kullanılıyor. Neresinden bakarsanız bakın Menemen´in imajını ciddi bir biçimde bozuyor. Ayrıca buralardaki çöp yığınları sokak hayvanlarınca deşilip dağıtılıyor. Yoğun mevsim sıcaklarıyla birlikte çöp kokusu mahallelere yayılıyor. Ortalığa saçılmış çöpler küçük bir rüzgarla tüm mahalleye dağılıyor. Gördüğüm, duyduğum ilk aklıma gelen yerlerden birkaç tanesini hemen sıralayayım. Gerisini de ilgililer kenti gezerek tespit edebilirler. 1. Nazar Çınarlı Mağazası (Cami arkası), 2. Profesör Muammer Aksoy Caddesi Turkuaz Çiçekçilik yanı, 3. Avantajlar Dünyası yanı gibi...
Çocuklarını yaz spor okullarına göndermek isteyen Menemenlilerin ciddi şikayetleri var. İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin yüzme kursları 25 TL iken neden bizim belediyemizin yüzme kursu 150 TL. diye soruyorlar. Menemen´de yaşayanların ekonomik durumları ortada. Bedava olsun demiyoruz ancak belediyemizin bu hizmetleri daha uygun vermesini istiyoruz. Böylece çocuklarımızın da hevesleri kursaklarında kalmamış olur. Belediyemizin bu konuda sosyal belediyecilik anlayışına uygun bir çözüm üretmesini istiyoruz diyorlar.
Menemen sakinleri; yıllardır Çanakkale Asfaltı´nın kenti tam ortasından ikiye bölüşünün ceremesiyle uğraşıyor. Menemen, metrdopolün en hızlı büyüyen ve Çanakkale Asfaltı ile en uzun teması olan ilçesi. Yıllar önce Kemeraltı´nı Konak´a bağlayan tamamı metalden üretilmiş eski yaya üst geçidi kaldırılarak Menemen´e kuruldu. O üstgeçit bugün hala Menemen´in yoğun olarak kullanılan tek yaya üst geçidi. Ancak bu yaya geçidi çok ciddi problemleri de bünyesinde barındırıyor. Vatandaşlarımızın bizlere ulaştırdıkları sıkıntıları sıralayacak olursak;
1. Asfalt üzerindeki tek yaya üst geçidi olduğundan insanların bulundukları noktadan oraya ulaşmaları çok ciddi bir zaman kaybına neden oluyor. İnsanlar da yaya geçidine gitmek yerine asfalttan kural dışı ve riskli geçişler yapıyorlar. 2. Mevcut üst geçit çok uzun ve dolambaçlı olduğundan vatandaş için çok cazip olmuyor. 3. Kışın buzlanma ve kaymalar yüzünden çok ciddi kazalar yaşanıyor. 4. Günün belli saatlerinde çok tenha olduğundan vatandaşlar için yeterince güvenli değil. 5. Üst geçidin yüksekliği standartlara uygun olmadığı için zaman zaman yüksek araçlar köprüye çarpıyor. Bazen de büyük araçların geçebilmesi için köprü kesilip yaya geçişi aksatılıyor. Araç geçirildikten sonra üst geçit tekrar yerine kaynatılıyor. Bu durumlar Menemen´de espri konusu oluyor. 6. Asfaltın Menemen ilçe sınırları içerisinde kalan kısmı üzerinde çok sayıda trafiği kesen ışık var. Bu durum bile kentin trafik akışını felç etmeye yetiyor. 7. Ayrıca Menemen sakinleri, yaya üst geçidinin mevcut haliyle yaşlılarımızın, engellilerimizin, çocuklarımızın, bebekli kadınlarımızın kullanımı için hiç uygun olmadığını belirtiyorlar. İnsanlar; koskoca Menemen´de neden sadece bir tane yaya üst geçidi var, burada insan yaşamıyor mu, Menemen üvey evlat mı ? diye soruyorlar. Sorumlu kurumlar eğer bu problemi çözemeyeceklerse açık açık söylesinler. Bu sorunu yaşayan biz Menemenliler dayanışma ile bu sorunu kendimiz bir çözüme kavuşturmaya çalışalım. Onlar sadece prosedürleri kaldırsınlar bizim için yeter diyorlar. İlgililerin bu soruna ciddiyetle eğilmelerini bekliyorum. Ben de bu konunun takipçisi olmayı sürdüreceğim.
Özel zamanlardan geçiyoruz. Bundan 3 hafta önce Sevgili Erhan Özalp´in köşesinden altını çizdiği bir konunun altını tekrar çizmem gerektiğini düşünerek paylaşmak istiyorum. Menemen Belediyesi´nin bizce en önemli projesi uzun yıllardır Menemen´i birlik ve beraberlik duygusu içerisinde yönetmesidir. Yeterli midir? Elbette ki değil. Kentin tamamına kulak vererek ortak akıl ve uzlaşma ile çok daha başarılı olunması mümkün.