MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TERBİYELİ SULU KÖFTE - GAVURDAĞ SALATASI- TAVUK GÖĞÜSÜ TATLISI
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
2 Nisan 2015 Perşembe

TERBİYELİ SULU KÖFTE - GAVURDAĞ SALATASI- TAVUK GÖĞÜSÜ TATLISI

TERBİYELİ SULU KÖFTE

MALZEMELER

-800 gr yağsız dana kıyma

-2 büyük kuru soğan

-1 çay fincanı pirinç

-1 yumurta

-1 tatlı kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı nane

-Yeterince tuz

TERBİYESİ İÇİN

-2 yumurta (sarısı)

-1 limon

MALZEMELER

-Soğanları ayıklayıp rendeleyelim. Pirinçleri yıkayıp süzdüğünüz kıymaya, tuzu, karabiberi, nane ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.

-Kiraz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Bir tepsi içerisine 2 yemek kaşığı unu serpin.

-Hazırlamış olduğunuz köfteleri koyup, tepsiyi sallayarak una bulanmasını sağlayın.

-Derin bir tencere içerisine 2 litre su koyun birada tuz koyup kaynatın köfteleri kaynayan suya tek tek atin.

-Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte bir süre pişirin.

-Bir kap içerisinde limon suyu ile yumurtaların sarısını çırpın. İçerisine yarım su bardağı su koyup çırpın. Daha sonra yumurtanın kesilmemesi için, çorbanın suyundan azar azar karışımın içine koyarak çırpmaya devam edin ve tencerenin içerisine yavaş yavaş dökün.

-Kıyılmış taze nane yapraklarını da tencereye serpin. Sürekli karıştırarak bir kaç dakika daha ocakta tutun. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın.

 

GAVURDAĞ SALATASI

MALZEMELER

-4 adet domates

-1 adet yeşil biber

-1 adet kuru soğan

-3-4 dal taze soğan

-Bir kaç dal maydanoz

-Bol miktarda iri kırılmış ceviz

-Zeytinyağı

-Nar ekşisi

-Sumak

-Tuz

YAPILIŞI

-Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.

-Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.

- Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.

-Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.

-Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir. Karıştırılarak servis tabağına alınır.

 

TAVUK GÖĞÜSÜ TATLISI

MALZEMELER

-1 litre süt

-2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu

-2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası

-1 su bardağı şeker

-1 GÜLEÇ PİLİÇ tavuk göğsü

-Damla sakızı

-1 paket vanilya

-1 çorba kaşığı tereyağı

-Üzerine: tarçın

YAPILIŞI

-Tavuk  göğsünü haşlayalım ve soğutup iyice didikleyelim. Bir kase suyun içine koyalım. Bu suyu sık sık değiştirip tavuk etinin lif lif ayrılmasını ve tadını kaybetmesini sağlayalım.

-Bir tencereye pirinç ununu, nişastayı, şekeri dövdüğümüz damla sakızlarını vanilyayı koyup iyice karıştıralım.

-Sütü ekleyip çırpma teli ile iyice birbirine karıştıralım.

-Ocağa alıp çırpma teli ile karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamında pişirelim.

-İndirip mikser ile 5 dakika çırpalım. Suda uzun süre beklettiğimiz ve artık lif lif hale gelmiş tavuk etlerinin suyunu sıkıp muhallebiye katalım.

-Çırpma teli ile sıkı sıkı 2-3 dakika çırpıp genişçe bir borcama dökelim.

-Borcamı buzdolabında en az 2-3 saat bekletelim.

-Dilimleyip, servis tabağına alıp, üzerine tarçın serpelim.

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Deneyen herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi