MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İçimizden Biri
Kültür-Sanat
3 Haziran 2016 Cuma 08:00

İçimizden Biri

Şair Murat Akman?

 İçimizden Biri

Şair Murat Akman?

10 Haziran 1967 yılında Menemen ilçesi Çaltıköyü´nde dünyaya gelen şair Murat Akman şiir severlerin  karşısına, ?Fırtınalar Mevsimi?adlı kitabıyla çıktı.

?Hayatımda şiirden başka her şey teferruat?

Şair Murat Akman´ın şiire olan sevdası içten ve bir o kadar doğal. Kurduğu cümlelerde dörtlüklerde, sade ve anlaşılır bir dil kullanan Şair Akman,  kitabında Menemen ilçemize ve kendi köyüne özellikle yer vermiştir.  Gazetemize açıklamalarda bulunan Şair Murat Akman ?Orak zamanıydı der hep anam. Kuru ekmekle doyan kekik kokusu ile doyan köyümde dünyaya gelmişim. Hayatımda şiirden başka hiç bir şey, söz etmeye değmeyecek kadar teferruattır. Yaşarken de ölünce de şair diye anılmak tek dileğimdir. Şiir bende bir aşktır, inançtır, duygu selidir?

?Her şiirim birer çocuğum gibidir?

Şair Akman kitabıyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü, ?Bu kitap benim bir çocuğum gibidir. Daha doğrusu her şiirim birer çocuğumdur. Bu kitabımda uzun yılların birikimi var. Bu günlere kısmet oldu yayınlamak.  Şiir yazma ilhamının ne zaman nerede geleceği belli olmadığını sizler de bizler de biliyoruz. Her zaman için bir kağıdım bir kalemim yanımda olmazsa olmazımdır. İlham içime geldiği zaman o an inanır mısınız çocuklar gibi mutlu olur ve kaleme dökülür duygularım?

?Kitabımı, köyümün güzel insanlarına ve hemşehrilerime hediye ediyorum?

Şair Akman şöyle devam etti, ?Çevrem, arkadaşlarım neden kitap çıkarma gereği duydunuz diye sorduklarında, hep şöyle düşünmüşümdür. Her şiirimde bir insan bir yaşanmışlık vardır. Şiirle kişiler kendilerini daha huzurlu ve mutlu kılabilirler. Şiir; sevgiye, duyguya, kardeşliğe, aşka ne dersek kısacası tüm güzelliklere adrestir. Bu kitabımı öncelikle rahmetli babama, sevgili anacığıma, kendi köyümün insanlarına ve Menemen ilçesi hemşehrilerime yürekten hediye ediyorum. Gelecek aylarda ikinci kitabımı çıkarmayı düşünüyorum. Şimdiden hazırlıklarım devam etmektedir?

Murat Akman Kimdir?

10 Haziran 1967 yılında Menemen´e bağlı Çaltıköyü´nde dünyaya geldi. TCDD Meslek Lisesi´nden 1983 yılında mezun oldu. Kamuya TCCD´ye 1984 yılında devlet memuru olarak girdi. 1994 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi´nden mezun oldu. Halen TCDD´de çalışmaktadır.

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi