MENÜ
İzmir 16°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’den Dayanışma Yemeği
Siyaset
28 Mayıs 2022 Cumartesi 14:46

CHP’den Dayanışma Yemeği

CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen Dayanışma yemeği, dün Rüya Garden Arena’da gerçekleştirildi.

Düzenlenen dayanışma yemeğine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko ve Ednan Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, İl ve İlçe teşkilatları, STK’ların başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve CHP’li vatandaşlar katıldı.

“Kavuşmamıza Az Kaldı”

Dayanışma Yemeği’nde Menemenli vatandaşlara video anons şeklinde mesaj veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Uzun ve mücadelelerle dolu yolculuğumuzu, milletimizin desteğiyle zaferle taçlandırmaya hazırlanıyoruz. Ben buna yürekten inanıyorum. Parti örgütlerimizin, yol arkadaşlarımızın ve dostlarımızın da aynı inancı taşıdığı biliyorum. Bu baskı rejimini sonlandırarak gerçek anlamda halkın egemenliğini ve milletin iktidarını kurmaya hazırlanıyoruz. Unutmayınız bizim hedefimiz, güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmaktır. Ankara’da parti örgütünüz ile buluşmamda ifade etmiştim. Çankaya bizi bekliyor, emin olun. Kavuşmamıza az kaldı, şimdi çalışma zamanı enerjimizi halkın iktidarı için harcama zamanı. Sokak sokak, kapı kapı dolaşmalı, halkımızla buluşmalıyız. Onlara hem bugünün gerçeklerini anlatmalı hem de bu güzel ülkeyi refaha, huzura ve kardeşliğe nasıl kavuşturacağımızı anlatmalıyız. Yol arkadaşlarımdan beklentim budur. Dinlenmemek üzere yola çıkın yorulmadan ve hiçbir baskıdan yılmadan çalışın, sizlere güveniyorum. Menemen İlçe Örgütümüzü, orada bulunan dostlarımızı ve tüm halkımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” şeklinde ifade etti.

“Yapacak Tek Bir İşimiz Vardır ….”
İlçe başkanı olarak kürsüye arkadaşlarını temsilen çıktığını söyleyerek, bir yıldır dişini tırnağına takarak çalışan arkadaşlarının en büyük alkışı hakkettiğini dile getiren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Mücadelesinin yol haritasını belirlerken bir şeyi esas almıştı. Milletin, halkın örgütlenmesi ardından da iradesinin temsili. O cephelerde yalnızca kıtalar, ordular, askerler savaşmadı, halkımızda savaştı. Atatürk’ün dediği gibi öldüreceğiz diyenlerle ölmeyeceğiz diyenler savaştı. Bugün içinde bulunduğumuz durum, siyasi ve toplumsal bir kurtuluş mücadelesi vermemizi gerektiriyor. Peki bizim esasımız ve önceliğimiz ne olmalı. Elbette yine halk, halkın gücü ve halkın iradesi olmalı. Biz halkı örgütleyip iktidara doğru hep birlikte yol alacağız. İktidarı hedefleyen bir parti olarak yapacak tek bir işimiz vardır ‘Çalışmak’, gideceğimiz tek bir adres vardır ‘Sokak’, izin veremememiz gereken bir şey vardır o da ‘İçimizdeki Kırılganlık, Motivasyon Eksikliği ve Çatışma Ortamları’dır. Menemen’de olağan üstü süreçlerden geçtik. Hala ayaktamıyız, ayaktayız. Güçlümüyüz, güçlüyüz. Bu süreçte elini taşın altına koyan herkesin yüreğine ve emeğine sağlık.” dedi.

“Menemen İlçe Örgütü Hazır”
Nisan 2021’de ilk atandığında kendisine duyulan güven için Parti kademesinin en üstünden en altına kadar teşekkür eden Güney “Bugün çok daha emin adımlarla hep birlikte çalışıyoruz. Kısa sürede çok icraat yaptık, çok yol aldık. Hem parti içi dinamiklerimizi hem Menemen’deki dinamiklerimizi hayata geçirdik. Birbirimizin elini bırakmadan, bize uzanan her eli tutup içerisinde bulunduğumuz halkayı çoğaltmaya devam edeceğiz. Güce dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan güç zalimdir. Biz zalimin karşısında halkımızı ezdirmemek için bu yoldayız. Ancak mazlumun ayağa kalkmadığı yerde bizde zalime diz çöktüremeyiz. İşte bu nedenle çok çalışmak zorundayız. Çalışırken adaletli, önce kendi içimizde barışık ve kararlı olmak zorundayız. Gücümüz savunduğumuz değerlerde, halkın iktidarındaki yolculuğa hazırız. Türkiye hazır, Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Örgütü hazır.” şeklinde ifade etti.

“Demokrasi ile Taçlandıracağız”
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan “Bizim birlik, beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde çok çalışmaya ihtiyacımız var. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı bizim adayımız olacak. Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak gönülden inanarak söylüyorum ki benim adayım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İktidar artık çok yakın. Altılı ittifakla birlikte uyumlu olarak kapı kapı, adım adım çalışma yaptığımızda göreceğiz ki sonunda bu iktidar düşecektir. Bu iktidarı görüyoruz; fakirden alıp zengine veriyor. Kur korumalı mevduatlarla, kamu özelleştirmeleriyle ve usulü belli olmayan ihalelerle milyonları yoksulluğa mahkûm ediyor, bir avuç yandaşı zengin ediyor. Biz Cumhuriyetin 2. yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız ve halkın iktidarını kuracağız.” dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko “Bugün iktidar olarak bizi yönetenler keşke Yunanlılar kazansa diyenler. Onları alaşağı etmek için hazır mıyız? Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları Cumhuriyet Halk Partililer yola çıktık. Bizim memleketimizde insanlar ekmek kuyruğundayken, Türkiye’de 5 milyona yakın emeklilikte yaşa takılan varken, bizim memleketimizde yaşayan çiftçiler, köylüler icralıkken, Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi gelecek gençlerin, gençlerse öğretmenlerin eseri dediği ülkede 500 bine yakın ataması yapılmayan öğretmen varken biz oturup yerimizde bekleyemeyiz. AKP iktidara geldiği günden beri işçi salığı, işçi güvenliğine yatırım yapmadığı için 30 bine yakın işçi kardeşimizi iş kazalarında kaybettik. Bugün bizim insanlarımız doğalgaz paralarını veremiyor, kiralarını ödeyemiyor ve elektrikleri kesik. Bunun içinde bu topraklarda mazlumlar ayağa kalkmadıkça diktatörler diz çökmez. Biz mazlumlar diktatörler diz çökünceye kadar ayağa kalkmalıyız.” şeklinde ifade etti.

Haber Erhan ÖZALP

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi