MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Defile Büyük Beğeni Topladı
Kültür-Sanat
9 Haziran 2016 Perşembe 08:00

Defile Büyük Beğeni Topladı

Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları´nda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, yılsonu sergi ve defilesi ile görücüye çıktı. Büyük bir ilgiyle takip edilen defilede kursiyerler, ürettikle

Defile Büyük Beğeni Topladı

2008 yılından bugüne devam eden Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları´nda 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı, Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen yılsonu sergi ve defilesi ile sona erdi.  17 farklı dalda açılan 29 kurs merkezinde eğitim gören 532 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri, Cumhuriyet Meydanı´nda görücüye çıktı. Yaklaşık 3 bin eser sergilendi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin´in ev sahipliğinde; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Minik efeden muhteşem solo

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği´nin en küçük üyesi olan 5.5 yaşındaki Kazım Şenol´un solo zeybek gösterisi, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ?kupa verilmezse oynamam´ diyen minik efeyi hayaline kavuşturdu ve vatandaşların alkışları eşliğinde kupa ile ödüllendirdi. Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği karma zeybek ekibinin gösterileriyle renk kattığı törende, kursiyerlerin hazırlamış olduğu eserlerin tanıtıldığı defile ise büyük bir ilgiyle izlendi. Ürettikleri elbise, bindallı, gelinlik gibi ürünleri podyumda büyük bir gururla sergileyen kursiyerler, 10. yıl marşı ve havai fişek gösterileri ile defilenin sonunda ayakta alkışlandı.

?Menemen´e hizmet etmek hepimizin boynumuzun borcu?

Belediye Başkanlığı görevine başladığı 1999 yılından bugüne kadar, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkese hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin törende yaptığı konuşmada; ?Yol, su, kanal, park yapabiliriz belediye hizmetleri açısından. 18 yıldan bu tarafa bu hizmetleri eksiksiz yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü biz hiçbir zaman; ne MHP, ne DYP, ne DSP, ne AKP, ne ANAP´lı, siyasi parti ayırımı gözetmeksizin bu hizmetleri vermeye çalıştık. Eğer birtakım hizmetler verildiyse, sadece benim katkım değil, o hizmetlerde katkı koyan tüm belediye meclis üyelerime, muhtarlarıma, sivil toplum örgütlerimize, medya kuruluşlarımıza, dünden bugüne kim varsa çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir tane Menemen var, başka Menemen yok. Bu memlekette doğup büyüdüysem, bu memlekette yaşıyorsam, bu memlekette ekmek yiyorsam, hep birlikte işimize, aşımıza bu memlekette sahip çıkıyorsak, Menemen´e hizmet etmek hepimizin boynumuzun borcu?dedi.

?Kursiyerler, ürettiklerini satabilecek??

2008 yılında 7 öğretmenle başladıkları Mesleki Eğitim Kursları´nda bugün 29 eğitimcinin görev yaptığını ve bu eğitmenlerin tamamının Belediye personeli olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemenli kadınların evde oturmak yerine üreterek aile bütçelerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını, bu düşünceyle Cumhuriyet Meydanı´nda satış stantları oluşturulacağını söyleyerek; ?Belediyemizin açmış olduğu kurslardaki 500´ün üzerindeki hanımefendi kardeşimizin, el emeği göz nuru olarak tüm sezonda ürettikleri ürünleri bugün burada sergiliyoruz. Sosyal hizmetlerden çok büyük keyif alıyoruz. Bizim amacımız Menemen´de yaşayan kadınlarımızı evden çıkarıp, acaba ev bütçesine ayda 100 ya da 300 lira ne kadar katkı yapabiliriz diye uğraş içerisindeyiz. Birlik, beraberlik, arkadaşlıklar, dostluklar hepsi geliyor bunun içerisinde. Ancak ürettiğiniz ürünlerin o yıl içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Yıllardır bunu koşturmaya çalışıyorum. İnşallah Ramazan ayı bittikten sonra, satış büfelerinden buraya 15 tane kadar yerleştirmeye çalışacağım. Her 10 günde bir bacımız gelecek. Tüm yıl boyunca bir satış merkezi haline gelecek bu meydan. Aynı hadiseyi İzmir´in değil, Ege´nin en büyük Gölpark´ın da da hizmete geçireceğiz?dedi.

?Terör belasından kurtulmak topla, tüfekle olmuyor?

Sosyal Belediyeciliğe önem vermekle, ülkemizin geleceğine de hizmet ettiklerini düşündüklerini ifade eden Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; ?Bu işleri yapmak istememizin en önemli gayesi de, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi sağlamak. İnanın ülkemiz son zamanlarda terör belasından bir türlü kurtulamıyor. Terör belasından kurtulmak topla, tüfekle olmuyor. Eğer insanlarımızı eğitebildiğimiz kadarıyla eğitebilirsek, terör belasından böyle kurtuluruz?

Törende kursiyerleri temsilen konuşan Esin Kamış, bir milletin uygarlıktaki yerinin kadına verdiği değerle belirlendiğini söyleyerek, ?Türk kadınları şanslıdır. Cumhuriyetimiz, Atatürk gibi çağdaş düşünen bir önder tarafından kurulmuştur. Bir milletin uygarlıktaki yeri, kadına verdiği değer ve tanıdığı haklarla belirlenmiştir. Biz Atatürk kadınlarıyız. Bizlere değer veren Menemen Belediye Başkanımızın, bizlerin meslek edinmesinde ve sosyalleşmesinde büyük katkısı olan mesleki edindirme kurslarını açmış olmasından dolayı şanslıyız. Bizlerden desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olduğunu hissettiren sayın Belediye Başkanımıza ve değerli eşi Nurdan Şahin´e tüm arkadaşlarım adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım? dedi.

Törende tüm kursiyerleri temsilen, her eğitim merkezinden bir kursiyere sertifika takdim edildi. Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´in eşi Nurdan Şahin ve CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ile birlikte kursiyere sertifikalarını takdim Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit; kursiyerleri ve öğretmenlerini başarılardan dolayı, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin´e ise katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Protokolün serginin açılış kurdelesini kesmesinin ardından, sanatçı Ayhan Yağız´ın seslendirdiği türküler eşliğinde vatandaşlar sergiyi gezdi. 

Haber: S. Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi