MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘KEHANET’ OKUYUCULARI İLE BULUŞTU
Spor
3 Mayıs 2023 Çarşamba 11:58

‘KEHANET’ OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

Menemen’in Sesi Gazetesi’nde 2016’dan bu yana köşe yazarlığı yapan Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Levent Sarsıncı ilk kitabını çıkardı.

17 Mart 2021 tarihinde gazetemizde yazdığı köşe yazısından esinlenerek kitabın adını ‘KEHANET’ olarak belirleyen Sarsıncı kitabın konusunun tamda ismiyle bağdaşık olduğunu ifade etti.

İlk kitabını gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erhan Özalp’e armağan eden Sarsıncı ilk kitabını imzalarken duygu dolu anlar yaşadı.

İlk kitabını armağan ederken duygu ve düşüncelerini dile getiren Sarsıncı ‘İlk köşe yazılarıma başladığım 2016’dan bu yana sizlerin aracılığı ile düşüncelerimi okuyucularımız ile buluşturmak benim en büyük gayem oldu. Köşe yazıları, yorumları, öngörüleri yaşanan olaya, ana ve koşullara göre yapılmış tespitlerdir. 2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Benim de 100 köşe yazım var. Güzel denk geldi. Bu nedenle kitabımı Cumhuriyetimizin 100. Yılına adadım. Bir anlamda bu kitap çalışmasıyla düşüncelerimi elle tutulur hale getirdim.”

“Kitabımın Adı Kehanet”

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 adet köşe yazısıyla birlikte çıkardığı kitabının ismini bir köşe yazısından esinlenerek koyduğunu dile getiren Sarsıncı “Ülkemiz tarihinin en kritik seçimine doğru giderken ben de yazılarımda öngörü ve olasılıklar üzerinden tahminler yapmaya çalışıyorum. 17 Mart 2021 tarihinde yayınladığımız “Kehanet” adlı köşe yazım tam da böyle bir değerlendirme. Oradaki öngörülerim bir bir gerçekleşiyor. Yazının önemini ve hakkını teslim etmek için kitabıma bu ismi uygun gördüm. Sizlerde yazı içeriğini merak ederseniz Menemen’in Sesi Gazetesi, Köşe Yazarlar kısmında bu yazımı bulabilirsiniz.” dedi.

“Kitabımın Kapak Tasarımı”

Kitabın kapak tasarımının biraz karamsar olduğuna dikkat çekerek her karamsarlığın altından görünen ışığın önünü ne kadar aydınlattığını belirten Sarsıncı “Ülke enkaz altında, insanlar yıkık, mutsuz, umutsuz, çaresiz ve yoksul. Siyaset baskı altında. Kanun yasa, hukuk adalet felç olmuş. Tam da kuruluşumuzun 100. yılını umutla kutlamaya hazırlanırken, milyon yılda olabilecek iki büyük depremle bir kez daha yerle bir olduk. Böylesine karanlık, puslu ve güvensiz bir ortamda yazmak mücadele etmektir. Yazılarım sıkıntılı ve zor bir dönemi anlatıyor. Bu nedenle kitabımın kapağı biraz karamsar. Tarihe not düşmek, düşüncelerimi belgeleştirmek için yazılarımı kitap halinde bir araya getirdim. Yorum yazılarımı sondan başa gelecek şekilde sıraladım.” şeklinde ifade etti.

“Küllerinden yeniden doğacak”

Bu dönemde her bir insanın tarihe tanık olarak geçtiğini ifade ederek dönemin şahitlerinin tüm toplumumuz olacağını dile getiren Sarsıncı sözlerini şu kelimelerle tamamladı.

“Kalbim enkaz altında. Ülkem yorgun, ülkem mutsuz…
Siyaset baskı altında, insanlar kendi sesinden korkar olmuş.
Yasalar, adalet ise kitap sayfalarında kalmış… 
Yazılarımda karamsarlık yok, okuyacaklarınız sizlerin de şahit olduğu acı, tatlı olaylar.

Tarihe hepimiz tanık olarak geçtik. Tarih yazılırken hepimiz bu dönemin şahitleri olacağız. Yazılarımı okudukça ne kadar zor bir dönemden geçtiğimizi, bütün bunlara rağmen nasıl güçlü bir halk olduğumuzu farkedin istedim. Bizi biz yapan unsurlar hala bizde gizli. Benliğimize geri dönme vaktinin geldiğini bilin istedim.
Umutsuz muyuz? Hayır, aksine çok umut doluyuz.
Gök gecenin en karanlık noktasında başlar aydınlanmaya… En karanlık saatler bitiyor.
Gün aydınlanmaya döndü. Kimse durduramaz güneşin doğuşunu…
Kehanetse alın size kehanet. Bu ülke 100. Yılında her şey bitti sanıldığı bir noktada,küllerinden yeniden doğacak. Yeniden baharlar gelecek. Toprağın, doğanın uyandığı gibi uyanacak bu halk ve üzerindeki ölü toprağını atacak.
Güzel günler yakındır.”

Haber: Erhan ÖZALP

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürdal KAYRAL
 3 Mayıs 2023 Çarşamba 18:58
Yolun açık olsun üstadım. Yakıştı. Nice güzel yarınlara. Sevgiyle kal????
 Argun yüksel
 3 Mayıs 2023 Çarşamba 12:25
Sayın özalp çok sevgi ve saygı duyduğum ablanız Zübeyde hanımla başlayan takdiri ve alkışı hakeden bu hizmete sayın sarsıncıyıda katıp tüm zorluklara rağmen devam ediyor olmanızdan dolayı sizi. Bu güzel armağanı MENEMEN lilerle buluşturan sevgili kardeşim levent sarsıncıyıda yürekten kutluyor,alkışlıyorum kalemine yüreğine sağlık diyorum teşekkürler
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi