MENÜ
İzmir 27°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Belediyesi´nden Bir Yaprak
Güncel
22 Nisan 2016 Cuma 08:00

Menemen Belediyesi´nden Bir Yaprak

?Ne Mutlu İleriye Bakmasını Bilenlere?

Menemen Belediyesi´nden Bir Yaprak

?Ne Mutlu İleriye Bakmasını Bilenlere?

Sosyal kültürel ve ekonomik atılımlarıyla Ege Bölgesi´nde her zaman ses getiren Menemen´de çağdaş, dürüst ve güvenilir belediyeciliği bundan 40 yıl öncesi hayata geçirmek için halkın oylarıyla 1973-1980 yılları arası Adalet ve DYP´den Belediye Başkanı seçilen merhum İlhami Gürsoy (reis) Menemen´i baştan aşağı değiştireceklerini belirtmişti. Yerel yönetim seçimleri sırasında açıkladığı seçim bildirgesinde olduğu gibi kültür, turizm ve çevre konularında 3 proje hazırlanmıştı. Başkan İlhami Gürsoy başkanlığında, yazı işleri müdürü Molla Osman, Hamza Adıgüzel, Saffet Şenol, merhum Kazım Kartal, Komiser Doğan ve Mehmet Dirik´ten oluşan dönemin Belediye Encümeni toplantısını basın olarak izlemiştim. Semt pazarı-çukurbahçe aile bahçesi ve içme suyu projesinin belediye meclisine götürülmesi kararı alınmıştı. Nedir bu projeler?

Hükümet Konağı karşısında bulunan ve özel şahıs tarafından işletilen ?Çukurbahçe Aile Bahçesi? alanında peyzaj düzenlemeleri yer alacağı, bir süs havuzu, meydan düzenlemesiyle tören alanı ve yeşil alanlar oluşturulacağı, Hükümet Konağı Meydanının ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşacağı, öte yandan vatandaşların en önemli ihtiyaçlarından sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşmaları için ovalarda artezyen kurulacağı açıklanmıştı. Kuyuların açılmasıyla ilçe şebekeye aktarılması, Kuzey Bakırçay Havzasına hitap edecek Mermerli Mahallesi´nde sulama kanalının yanındaki meydana yeni pazar yeri projesi Belediye Meclisi´nde oy birliği ile kabul edilmişti.

İlçeyi modernleştirmek için büyük çapta yatırım ve ilçenin kalkınmasında iz bırakan Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, personeli ne mutlu Menemen´i bu günlere getirenlere.

Ne mutlu daha ileriye bakmasını bilen Menemenlilere. Hoşça kalın?

 

Resim 1: Reis Encümen Toplantısında

 

Resim 2: 40 yıl öncesi Hükümet Konağı Parkı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi