MENÜ
İzmir 28°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O isim tahliye edildi!
Belediye
22 Şubat 2021 Pazartesi 07:03

O isim tahliye edildi!

İzmir’in Menemen İlçesi’nde yürütülen zimmet soruşturmasında Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilen isimler arasında yer alan Muhasebe Müdürü Nagehan Karaca tahliye edildi. 

Karaca’nın sağlık sorunları yaşadığı öğrenilirken  böbrek yetmezliği ve nakil ihtiyacını içeren sağlık raporunu da mahkemeye sunduğu öğrenildi. Karaca, her ay periyodik olarak yapılan itiraz değerlendirme heyetine elindeki evrakları sunmuş, mahkeme ilk talebi ret etmişti. Karaca’nın avukatları da ret talebini üst mahkemeye itiraz ederek durumun yeniden gözden geçirilmesini istemişti.

İDDİANAMEDE NEYLE SUÇLANIYOR?
Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen “fezleke” kayıtlara girmişti. Muhasebe Müdürü Karaca’nın  da isminin yer aldığı bölüm “suçun örtbas aşamaları” kısmı olarak tanımlanmıştı.

Fezlekede, “Suçun örtbas etme aşamaları” olarak nitelendirilen kısımlarında “gerçeğe aykırı beyan tutanakları düzenlendiği” anlatılırken Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’ın, Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından görevlendirildiği, olayı soruşturmaya başladığı, sonrasında ise görevinden alındığı anlatıldı. Yine, Mehmet Or isimli belediye şantiye amirinin duruma ilişkin tespitlerini yetkili makamlara anlatmasına rağmen itibar edilmediği dile getirilmişti. Menemen Belediyesi Muhasebe Müdürü Nagihan Karaca, Belediye Şantiye Amiri Kenan Yaşatürk, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cin tarafından ortak tutulan ve ayrı ayrı imzalanan tutanakta, “Hurdaların belediyeye ait olmadığı, hiçbir şekilde belediye tarafından yazılmış bir yazı bulunmadığı, görüntülerin Ali Kamalı tarafından belediyeyi zan altında bırakmak için düzmece görüntüler olduğu" ifadelerine yer verilmişti.

Ege’de Sonsöz

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi