MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YAŞAMA YOL VER
Sağlık
8 Ocak 2016 Cuma 08:00

YAŞAMA YOL VER

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi´nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden Ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi

YAŞAMA YOL VER

    Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi´nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden Ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan ?Yaşama Yol Ver Projesi? ilçemizde bulunan ilkokullar ile devam etmektedir.

    21 Aralık Pazartesi günü Yaşama Yol Ver Projesi uygulamasında,  ilçemiz okullarından EGEKENT-2 İLKOKULU ve KUBİLAY İLKOKULU ziyaret edildi. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube çalışanları tarafından uygulanan Yaşama Yol Ver Projesi kapsamında yapılan sunum ile öğrencilere İzmir 112 Acil Çağrı Merkezini boş yere meşgul edilmemesi gerekçeleri ile anlatıldı.112 Ambulanslarına trafikte yol verilmesinin önemi konusunda bilgilendirilme yapıldı. Okul bahçelerinde bulunan 112 Acil ambulansı tanıtıldı,  öğrencilerin yakından görmesi sağlandı.

    Acil Sağlık Hizmetleri, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren, il merkezlerindeki Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak çalışan, tüm ilçelerde ve bazı önemli noktalarda kurulmuş istasyonlardan oluşan büyük bir sistemdir.

    Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı, acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak İzmir 112 Acil Çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır. Ancak dakikaların önemli olduğu vaka taşımalarında, ambulansın vakaya ulaşmasında önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi / verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler, ambulansların vakalara ulaşımını zorlaştırmakta ve hastaya ulaşma süresini uzatmaktadır.

  Yaşama Yol Ver Projesinin Amacı Nedir?

     Kampanyanın genel amacı, kitle iletişimi ve diğer iletişim kanallarını kapsayan bir kamuoyu bilgilendirme kampanyası aracılığıyla, ulusal bazda 112 Acil Çağrı merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik farkındalığın artırılması, seçilen illerde amaca yönelik yoğun bilgilendirme yapılmasıdır.

   112 acil hattını gereksiz yere meşgul etmeyerek, trafikte ambulansa yol vererek siz de yaşama yol verin.

Haber: S. Derya BOSUT

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi