MENÜ
İzmir 22°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDAN SINIFTA KALDIK
Sağlık
20 Kasım 2015 Cuma 08:00

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDAN SINIFTA KALDIK

40 Milyon vatandaşımız diş fırçalamıyor. Nüfusun % 70´inin evine diş macunu girmiyor

Her yıl 16-22 Kasım tarihlerinde kutlanan "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" ülkemizde buruk kutlanıyor.

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapan İzmir Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Alpöz, ülkemizde ağız ve diş sağlığına gerekli özenin gösterilmediğini, diş organının sanki vücuttan ayrı bir organmış gibi düşünüldüğünü halbuki çürük ve iltihaplı dişlerin ve diş etlerinin pek çok hastalığın  nedeni olabileceğini vurguladı.

Ağız ve Diş sağlığının vücudun genel sağlığının ayrılmaz bir bütünü olduğunu ifade eden  Prof. Dr. Alpöz; ´´ 75 milyonun yaşadığı ülkemizde 40 milyon vatandaşımız diş fırçalamıyor,
Nüfusun % 70´inin evine diş macunu girmiyor. Bir yılda ülkemizde satılan diş fırçası sayısı 30.000.000 civarında, yıllık diş macunu tüketimi ülkemizde 85 gramdır, halbuki bu miktar İngiltere´de 480, Almanya´da 450, İtalya´da 270, İspanya´da ise 150 gramdır. Yaşları 6 -14 arasında değişen her 100 çocuğumuzdan 90´ının dişleri çürük. Anne ve babalar dişlerinizi lütfen fırçalayınız, çocuklarınıza da bu kültürü aşılayınız, unutmayın siz ne yaparsanız çocuklarınız onları yaparlar,  siz dişlerinizi fırçalarsanız  çocuklarınız da dişlerini fırçalar. Tatlı ve yapışkan gıdalar, hamur işi gıdalar,  asitli içecekler yerine doğal meyve ve meyve sularını tercih ediniz. Size zaman ayırabilecek diş hekiminize 6 ayda bir kontrole gidiniz,  çocuklarınıza koruyucu tedavileri uygulatınız´´ dedi.

Diş hekimliği eğitimi ile ilgili de düşüncelerini söyleyen Prof. Dr. Alpöz;  ülkemizde şu an itibariyle 70 Diş Hekimliği Fakültesi bulunduğunu ve çoğunun  binası, eğitim kadrosu dahi yeterli  olmayan bu fakültelere sürekli yenilerinin eklendiğini belirtti.

Haber Merkezi

 

İzmir Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Alpöz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi