MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Arnavutluk´tan anlamlı kutlama
Siyaset
25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:59

Arnavutluk´tan anlamlı kutlama

Arnavutluk Cumhuriyeti´nin yeni Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, Türkiye´deki ilk resmi ziyaretini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´na gerçekleştirdi.

Arnavutluk´tan anlamlı kutlama

 

Arnavutluk Cumhuriyeti´nin yeni Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, Türkiye´deki ilk resmi ziyaretini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´na gerçekleştirdi. Büyükelçi Gazheli, 15 Temmuz´da yaşanan ?Darbe Girişimi?yle ilgili olarak ?Arnavutluk halkı adına Türk kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Demokrasiyi korumak için yola çıkan halkınızın bu davranışı tüm dünyaya örnek olacak? dedi.

 

Nisan ayında göreve başlayan Arnavutluk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´nu ziyaret etti. Büyükelçi´ye yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Kocaoğlu, ?Umuyorum bu dostluk çerçevesinde ekonomilerimizin de büyümesine katkıda bulunuruz" şeklinde konuştu.

 

Dünyaya örnek olacaksınız

Türkiye´deki ilk resmi ziyaretini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´na gerçekleştirdiğini belirten Arnavutluk Büyükelçisi Genti Gazheli, ?Arnavutluk halkı adına Türk kardeşlerimize gerçekleştirilen darbe girişimine karşı demokrasiden yana durduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Demokrasiyi korumak için halkınız yola çıktı ve bu davranış tüm dünyaya örnek olacak bir hareket? dedi.

 

Milletimizin duruşu..

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ?Milletimizin duruşu, milletimizin büyüklüğü Anadolu´da 1000 yıllık güçlü bir devlet yapımızın olmasından kaynaklıdır. Demokrasiyi, insan haklarını, vatanımıza kasteden içimizdeki art niyetli insanları halkın direnciyle, ordunun direnciyle, emniyet güçlerinin direnciyle başımızdan savdık. Bütün temennimiz, bir daha bu tür olayların, ne kendi ülkemizde ne de başka ülkelerde yaşanmamasıdır? şeklinde konuştu.

 

Birbirimize ihtiyacımız var

Arnavutluk Büyükelçisi Genti Gazheli, görevinin sadece diplomasi olmadığını, Arnavutluk´la Türkiye´nin ekonomik ilişkilerini de güçlendirmek istediğini belirterek Başkan Kocaoğlu´ndan destek istedi. İkili ekonomik ilişkilerin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, ?Güçlü olabilmek için, ekonomiyi kalkındırabilmek için birbirimize ihtiyacımız var. Biz yarınlara emin adımlarla, güçlü bir şekilde ilerleyebilmek adına her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi