MENÜ
İzmir 16°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Şahin, ?Tek Başına İktidar İçin Önseçim?
Siyaset
25 Kasım 2016 Cuma 08:00

Başkan Şahin, ?Tek Başına İktidar İçin Önseçim?

Asuman Ali Güven Başkanlığındaki CHP İzmir İl Yönetimi, olağan haftalık toplantılarını il binası dışına taşıyarak bir ilk gerçekleştirdi.

Başkan Şahin, ?Tek Başına İktidar İçin Önseçim?

Asuman Ali Güven Başkanlığındaki CHP İzmir İl Yönetimi, olağan haftalık toplantılarını il binası dışına taşıyarak bir ilk gerçekleştirdi.

CHP İl Yönetimini, İzmir´in ilk doğal göl parkı olan Gölpark Menemen´de konuk eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; CHP´nin tek başına iktidar olacağına inananlardan birisi olduğunu açıklayıp, bunun içinse ön seçime ihtiyaç olduğu vurgusu yaparak; ?En kötü önseçim, en iyi atamadan 10 kere daha iyidir? dedi.

Olağan haftalık toplantılarını il binası dışına taşıyan CHP İzmir İl Yönetimi, Menemen Belediyesi´nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamladığı Gölpark Menemen´de gerçekleştirdiği toplantıyla bir ilke imza attı. Asuman Ali Güven Başkanlığındaki İl Yönetim Kurulu Toplantısı´nın ardından, CHP Menemen İlçe Yönetimi ile de bir toplantı yapıldı. Türkiye´de yaşanan sorunların yanı sıra, CHP´nin başarısı için sunulan önerilerin de paylaşıldığı toplantıda yer alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1999 yılından bugüne sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevinde edindiği tecrübeleri de paylaştı.

Başkan Şahin ?Çok çalışmalıyız??

İzmir´in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1999 yılında yaptırdığı ankette kendisine %11 oy çıkarken, MHP %15, ANAP %16, DYP %17 ve DSP´ye %34 oy çıktığını açıkladı. Bu karanlık tabloyu çok çalışarak ve birebir çalışarak değiştirdiklerini ifade eden Başkan Şahin, ?Bugün Menemen´de CHP bayrağını dalgalandırabiliyorsak hep beraber, iletişimle ve çok çalışarak bunu başardık? dedi.

CHP İl Yönetim Kurulu Toplantılarının ilçelerde yapılması fikrini son derece doğru bulduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin, ?Sevgi ve samimiyet yoksa, yaptığımız hiçbir işin kıymeti kalmaz. Bunun yolu da, bu tür toplantılardan geçer? dedi.

?En az 1 dönem hiçbir yere aday olamamalı..!?

CHP daha demokratik hale gelsin diye verdiği mücadele nedeniyle 2006 yılında partisinden ihraç edildiğini hatırlatarak, partisinden ayrı kaldığı 2,5 yıl süresince hiçbir partiye gitmeyi düşünmediğini ifade eden Başkan Tahir Şahin, ?2009´da baktık ki aday adayı bir arkadaşımız DSP´ye gitti. Üstelik İl ve İlçe Seçim Kurullarına yaptığımız itirazlar reddedildi. Ama Yüksek Seçim Kurulu, AKP devreye girerek o arkadaşımızı DSP´den aday yaptılar. AKP o gün bayram yaptı. ?Telaş etmeyin, 15 bin yerine 12 bin fark atarız dedim´ öyle de oldu. İşin acısı ondan sonra. O insanlar bakıyorsunuz tekrardan geliyor ve bu partiden milletvekili adayı oluyor, biz de destekliyoruz. Eğer bir insan partiden adaysa, yöntem ne olursa olsun aday gösterilmediği zaman o insan tekrar partiye dönüyorsa; partinin tüzüğüne mutlaka, en az bir dönem hiçbir yere aday olamaz, seçme ve seçilme haklarından faydalanamaz ibaresini koymak gerekir.  Eğer partide aidiyet, sevgi ve saygı duygusunu getiremezsek böyle % 25´lerde devam ederiz ? dedi.

?En kötü önseçim, en iyi atamadan 10 kere daha iyidir?

?Bu üye ile ön seçim olmaz? algısının yanlış olduğunu söyleyen Başkan Şahin, ?Parti içi demokrasi ne kadar öne çıkarsa, ne kadar çok ısrar edilirse parti içi demokraside, ben bu partinin bir gün tek başına iktidar olacağına inananlardanım. Ama bugünden yarına iktidar olamayız. Bu üyeyle her şey olur. Genel Başkan da seçiliyor, Belediye Başkanı da, Belediye Meclis Üyesi de, Kadın Kolları da, Gençlik Kolları da seçiliyor bu üyeyle. Bir tek demokratikleşmeye gelince bu üyeyle bir şey olmaz. Herkes bundan bir kez çıkacak. En kötü önseçim, en iyi atamadan 10 kere daha iyidir. Bence bütün örgütler, İlçe Yönetimleri, İl Yönetimleri, Belediye Başkanları kim varsa üst kademelerde, hiçbir şeyden korkmadan mutlaka her şeyin ön seçimle olduğunu belirtmek zorundayız. Eğer bunu beceremiyorsak, hiç kimsenin kavga etmemesi için, mutlaka parti içindeki üyelerle en az 6 ay önceden bir eğilim yoklamasına gidilmelidir. Eğilim yoklaması kurtarmaz da diyebiliriz. İlk 3´ü kamuoyunun önüne atacaksınız. Ama ciddi anketlere. Anket yapıldığı günü o arkadaşlar, o günün sabahında saat 06.00´da öğrenecek? diye konuştu.

CHP İl Başkanı Güven; ?%100 ön seçimi savunuyorum?

Kendisinin de ön seçimden yana olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven,  ?Şahsi düşüncem %100 ön seçimi savunuyorum, o gelenekten geliyorum. Onun için biz sonuna kadar ön seçimi istiyoruz, savunuyoruz. Ama İl´in yetkileri bellidir. Bize yetki verildiği sürece ön seçim yaparız. Ama Genel Merkezimiz nasıl takdir eder, yetki onda? dedi ve bu düşüncelerini geçmişte katıldığı bir televizyon programında da dile getirdiğini hatırlattı.

Başkan Tahir Şahin´i, ?Halka yüzü dönük çalışan bir Belediye Başkanımız kendisi, çok hızlı hareket eden, cesur kararlar alan bir Belediye Başkanı? sözleriyle İl Yönetimine tanıtan Asuman Ali Güven; 10 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen ve İzmir´in ilk doğal göl parkı özelliğini taşıyan Gölpark Menemen gibi tesislerin tüm ilçelerde hayata geçirilebilmesi gerektiğini ifade ederek; ?Güzel, büyük bir yatırım. Menemenliler için gerçekten büyük bir kazanım. Bütün ilçelerde keşke bu tip yatırımlar yapılabilse. Bunlar, büyük özveri ve mücadeleyle olabilen yatırımlar? dedi.

Hayata geçirdiği projelerle fark yaratan Başkan Tahir Şahin´in 170 dönüm alanda kurduğu Gölpark Menemen içerisinde yer alan hayvanat bahçesini gezen CHP İl Yöneticileri, İzmir´in en büyük go-kart pistini test etme imkanı da buldu. CHP İl ve İlçe Yöneticileri, Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilen akşam yemeğinde Belediye Başkanı Tahir Şahin´in misafiri oldu. Başkan Şahin konuklarına; Menemen´e özgü toprak vazo, yoğurt ve Oktay Özengin´in Menemen Tarihi Albümü adlı  kitabını hediye etti.

Haber: Deniz GÜL 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi