MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama´da ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü?
Yaşam
20 Kasım 2015 Cuma 08:00

Bergama´da ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü?

Bergama´da, hafta sonu ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü? adıyla çocuk etkinliği düzenlendi. Ailelerin de katıldığı etkinlikte çocuklar rengarenk görüntüler sergiledi.

Bergama´nın Zeytindağ Mahallesi´nde termik santral yapımına karşı çıkan Bakırçay İnisiyatifi´nin (Dikili, Bergama, Foça, Aliağa, Şakran, Çandarlı Çevre Platformları) düzenlediği, Şuadap Çocuk ile Bergama Belediyesi´nin katkı koyduğu etkinlik, Bergama Belediyesi Kleopatra Güzellik Ilıca´sında gerçekleşti.

Termik Santral İstemiyoruz

Etkinlikte çocuklara yönelik doğa konulu resim çalışması, masal anlatımı, müzik ve pantomim gösterisi düzenlendi. ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü´ adıyla yapılan etkinliğe katılan çocuklar hep birlikte "Termik santral istemiyoruz, çünkü doğayı seviyoruz" diye haykırdı.

Bakırçay İnisiyatifi´nin çocuklarda doğa sevgisini aşılamayı amaçladığı etkinliği gerçekleştiren Şuadap Çocuk adına konuşan Serdar Türkmen; ?Şubadap Çocuk, 3 yıldır özellikle yoksul mahallelerde, derneklerde, okullarda çocuklarla drama, müzik, video çalışmaları yapan kişilerden oluşan bir ekip. Amacımız, mevcut çarpık toplumsal düzenin yarattığı eşitsizlik ve gericiliğe karşı çocuklara eğitim anlamında bir nefes olabilmek? dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; ?Çocuklara yönelik doğa sevgisini aşılamayı amaçlayan bu etkinlik nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan işin çok değerli olduğunu düşünüyorum? dedi.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan termik santral dosyasının geri çekilmesiyle ilgili süreci takip ettiklerini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ?Dosyayı geri çekmelerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Süreci yakından takip ediyoruz. Ancak bilmeliler ki Bakırçay halkı burada termik santral yapılmasını istemiyor.? diye konuştu.   

Ekoloji ile ilgili ?Doğayı Sevdiğini Söyleme Günü´ başlıklı etkinlikler dizisi Bergama/Zeytindağ´da başlamıştı, sonra Çandarlı ve Bergama´da etkinlikler yapıldı. Şimdi de sırada Dikili ve Foça var. 
Haber Merkezi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi