MENÜ
İzmir 35°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Binali Yıldırım Söz Vermişti?
Güncel
11 Aralık 2015 Cuma 08:00

Binali Yıldırım Söz Vermişti?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız ?Mahallenizin Sesi? projesi kapsamında Asarlık İncirlipınar Mahalle Muhtarı Ali Hikmet Koç´u Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

Binali Yıldırım Söz Vermişti?

Menemen´in Sesi Gazetesi olarak muhtarlarımızla başladığımız Menemen´in Sesi Gazetesi projesi kapsamında Asarlık İncirlipınar Mahalle Muhtarı Ali Hikmet Koç´u Menemen Medya Merkezi´nde ağırladık.

 

S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

A.H.K: Ben Ali Hikmet Koç. 1978 Muş-Varto doğumluyum. 1993 yılından beri Asarlık-İncirlipınar Mahallesinde ikamet etmekteyim. 1996 yılında Menemen´de çanak çömlek ustası Bilal Deniz´in yanında işe başladım. Orada Menemen´e özgü olan çanak çömlek ustalığını öğrendim. Emiralem´de kendime ait işletmemi kurdum. Şu an hala orada devam ediyorum. Evli ve üç kız babasıyım.

 

S.D.B: Kaç dönemdir muhtarlık görevini yürütüyorsunuz?

A.H.K: Muhtarlıkta ilk dönemim. 2009 seçimlerinde bir girişimimiz oldu. Çok az bir oy farkıyla muhtarlığı kaybettim. Bizim için bir tecrübe oldu. İnsanlarla iletişimimi koparmadım. 2014 yılında bu sefer insanların bize talebi oldu. Sağ olsunlar desteklerini esirgemediler.

 

S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?

A.H.K:  Şu anki nüfusumuz 5 bin.

 

S.D.B: Mahallenizde en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

A.H.K: En çok karşılaştığımız sorunlardan biri çarpık yapılaşmadan dolayı altyapıdaki sıkıntılardı. Son iki yıldır Büyükşehirden bu konuda iyi hizmet aldık. 5 km. civarında kanalizasyon döşedik. Şu anda en büyük sıkıntımız yağmur suyu hattı olmaması. Bu konu da yine büyükşehiri bağlıyor. Menemen Belediyesi´nin yükümlülüğünde olan ara sokaklardaki bordür taşları. Bir de mahallemde İncirlipınar deresi var. Geçmişte ölümlü bir olayın yaşandığı bu derenin bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor. Sorun paftalarda çakışmamazlık yani imardan kaynaklanıyor. Menemen Belediyesi imar komisyonundan geçti ve büyükşehire gitti. İnşallah en kısa zamanda büyükşehirden gelip ıslah edilir.  Ayrıca mahallemdeki iki camiden biri olan Veysel Karani Camii kapısı önünden geçen yol üzerindeki istinat duvarının acilen yapılması gerekiyor. Tek araç bile geçerken zorlanıyor. Cenaze olduğunda sıkıntı yaşıyoruz. Tahir Başkan´a a, Ufuk beye de gösterdim. Tamam dediler. Bekliyoruz.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizden en yoğun gelen talepler neler?

A.H.K: Demin de dediğim gibi açılmayan sokaklar var. Toprak yollar. Bunların açılması gerekiyor. Taş döşemesi isteniyor. Akabinde gidiş geliş güzergahında yağmur suyu için ızgaraların yapılması.

 

S.D.B: Mahallenizde çocuklara ayrılmış parklar var mı?

A.H.K: Mahallemde çocuklara ayrılmış iki oyun parkı vardır. Bugüne kadar faal değildi. Son iki yıl içerisinde gerek Menemen Belediyesine gerekse de İzmir Büyükşehir Belediyesine yapmış olduğumuz müracaatlar sonrası ikisi de şu an faal durumda. Çalışıyor. Spor aletlerimiz eksikti. Büyükşehir Belediyesi Parklar Bahçeler Müdürlüğüne yaptığımız müracaatlar sonucu inşallah yakın zamanda onlar da yerine konacak. Bu konuda küçük bir eksiğimiz kalıyor. Bu parklara büyükşehir ağaçlandırma yapacak. Menemen Belediyesi´nden de ricamız, keçilerden korumak için etrafını çitle çevirmesi. Tahir Başkanımın çitle çevirme konusunda sözü vardı.

 

S.D.B: Kentsel dönüşüm konusunda düşünceleriniz nelerdir?

A.H.K: Özellikle Asarlık gibi bir yerde kentsel dönüşüm vazgeçilmez bir öncelik olması gerekiyor. Akşam evine gittiğinde arabasını park edebileceği, çocuğunun oyun oynayabileceği yeşil alanı olan, üç odası da ışık alan bir evi herkes ister. Bu konuda biz kentsel dönüşümü destekliyoruz.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi ve Menemen Belediye Başkanı Sayın Tahir Şahin ile ilişkileriniz ve iletişiminiz ne durumda?

A.H.K: Tahir Başkan´la ben 2003 yılından beri tanışıyorum. Tanıdığım günden bu güne kadar çalışkanlığını kendime örnek aldım. Ne yaptığını çok iyi bilen bir siyaset büyüğümüzdür. Kendisini seviyoruz.

 

S.D.B: Menemen Belediyesi´nden acil çözüm bekleyen sorunlarınız var mı? Varsa nelerdir?

A.H.K: Benin şu anda Menemen Belediyesi´nden beklediğim en acil sorunum açılmayan sokak yolları. Bir de İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu asfaltlama çalışmasının etrafında bordür taşlarının yapılması.

 

S.D.B: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili beklentileriniz var mı? Varsa nelerdir?

A.H.K: Büyükşehir´den çok şey istiyoruz. Çünkü yetki ve bütçe anlamında babamız. Bu konuda Menemen Belediyesine de yardımcı olmasını istiyorum.

 

S.D.B: Mahalle sakinlerinizin ağırlıklı iş alanları ve geçim kaynakları nelerdir?

A.H.K: İncirlipınar Mahallesinde genellikle inşaat sektöründe çalışan ustalar var. Bir de tarla işine giderler. Onun dışında birkaç aile de çömlek atölyelerinde çalışıyor. Onun dışında farklı alanlarda istisna olarak memuriyet yapan insanlar da var.

 

S.D.B: Mahallenizde kurulu spor kulübü, spor sahası ve spor tesisi var mı? 

A.H.K: Mahallemde spor kulübü yok. Sosyal tesis için ayrılmış alanlar var ama faal değil.

 

S.D.B: Mahallenizde dernek var mı?

A.H.K: Mahallemizde herhangi bir dernek yok.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede sağlık ocağı ya da hastane (Özel-Devlet) var mı? Sağlık ile ilgili sorunlarınızı nasıl gideriyorsunuz?

A.H.K: Eskiden İncirlipınar Mahallesinde sağlık ocağı yoktu. Sadece Asarlık mezarlığın orada vardı. Biz göreve başladıktan sonra yapılan müracaatlar neticesinde bir tane sağlık ocağımız var. Aile hekimi geliyor. Yeri kiraladık. İç dizaynını hayırseverler karşıladı. Doktorumuz var şu anda ama eczanemiz yok. Nedeni de? Sağlık ocağımızın yakınında imar planlı binaların olmaması. Ruhsat almada sıkıntı çektikleri için eczane gelmiyor. İlaç almak için tekrar aşağıya inmek gerekiyor. Sağlık ocağı yanında Menemen Belediyesine ait iki parsel var. Bu konuda Tahir Başkan bize bir kolaylık sağlarsa minnettar kalacağız. Herhangi bir parsel üzerine yapacağı yapıyı eczacıya kiraya verdirmesi mahallemize büyük hizmet olur.

 

S.D.B: Bulunduğunuz mahallede eğitim kurumları (Özel-Devlet) var mı?

A.H.K: İlkokul, ortaokul ve öğrenci yurtları var. Asarlık 75. Yıl ilkokulu ve ortaokulu benim mahallem sınırları içinde. Okullardaki eksiklerimiz için gerek Menemen Belediyesi gerekse de İzmir Büyükşehir Belediyesi ciddi anlamda destek sunuyor.

 

S.D.B: Mahallenizin ulaşım ile ilgili sorunları var mı?

A.H.K: Hafta sonu hastaneye gidip gelmede sorun yaşıyoruz biraz. Acil bir durumda ancak özel arabanız var ise gidebiliyorsunuz. Diğer günler Menemen Belediyesi´nin vermiş olduğu otobüs var. Saatte bir kalkıyor. Metro istasyonu talebimiz de var. Koyundere ve Asarlık arasında her ikisinin de faydalanabileceği bir metro istasyonu olması bayağı bir rahatlatır. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu zaman Binali Yıldırım Beyle bizzat görüşmüştük. Yapacağına dair söz vermişti. Kazandılar ve iktidar oldular. Buradan bir kez daha bu sözünü hatırlatıyoruz.

 

S.D.B: Mahallenizde alt ve üstyapı talepleri var mı? Varsa nelerdir?

A.H.K: Yağmur suyu hattı nedeniyle İZSU Kanalizasyon Daire Başkanına da müracaat ettik. Asarlık Belediyesi ilk kurulduğunda altyapı 20´lik künklerle geçmiş. Izgaralar aracılığıyla yağmur sularını da buna verdikleri zaman kaldırmıyor. Vatandaşın evinin önünde doğal olarak su birikiyor. Bu konudaki talebimizi alıp projelere gönderdiler. İnşallah en kısa sürede onu da yapacaklar.

 

S.D.B:  Vatandaşın taleplerini ne ölçüde karşılayabiliyorsunuz?

A.H.K: Vatandaştan gelen talepler sınırsızdır. İnsanlar şefkat istiyor. Özellikle bizim gibi mahalleler. Kendilerini devletten uzak hissediyorlar. İnsanlarımıza gerekli olan şefkati gösterebilirsek, dertlerini dinlersek yapmasak bile sorunlarını sineye çekerler. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. İnsanlarımız Tahir Başkanı da mahallemizde daha sık görmek istiyor.

 

S.D.B: İlk döneminiz ama bu kısa dönemde unutamadığınız bir talep geldi mi vatandaştan?

A.H.K: Talep değil de, vatandaşa Sosyal Güvenlik Kurumundan bir ceza gelmişti. Ne biçim muhtarsın, bunu bize söylemen gerekiyordu demişlerdi. Hiç unutmam.

 

S.D.B: Muhtarlık yetkileri, maaşı ve sosyal güvencesi yeterli mi? Geçmiş ve bugünkü muhtarlığı değerlendirin desek?

A.H.K: Aslında kamuoyunun vicdan yarasıdır bu. 657´ye bağlı devlet memuru statüsündeyiz ama hiçbir sosyal güvencemiz yok. Her hangi bir soruşturma aşamasında da 657 ile yargılanıyorsun. Elektrik, su ve telefonunu kendin ödüyorsun. Eskiden muhtarlığın günde dört saat açık olması gerekirken şimdi bunun tüm güne yaydılar. Tüm gün orada durmak zorundasın. Başka işle uğraşmazsan aç kalırsın. Şu an herhangi bir yetkimiz de yok. Geçmişte muhtarlık toplumda daha itibar görüyordu. Bütçesi ve yetkisi vardı en azından. Bir devlet kurumuna gittiğin zaman saygınlığı vardı. Değişen yasal şartlarla muhtarlık geriye gitti.

 

S.D.B: Bizim kurumumuzdan (Menemen´in Sesi Gazetesi) beklentileriniz nelerdir?

A.H.K: Menemen´in Sesi Gazatesi Menemen için bir umut ve ışıktır. İnşallah yayın hayatına devam eder. Sesimizin duyurulmasını istiyoruz.

 

S.D.B: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

A.H.K: Gerek Menemen Kaymakamlığı, gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerek Menemen Belediyesi Asarlık´ta ciddi bir anlamda genç nüfus var. Bunların ihtiyaçları var. Özellikle de spor yapılabilecek sosyal tesislerin arttırılması, eğitim kursları verilmesi bu çocukları kazanmamızı sağlar. Bu vatanımıza da faydalı olur. Ama biz ne yaparsak yapalım bunlar adam olmaz mantığı ile gidersek bu dönüşü geri olmayan ciddi sorunlara neden olur.

 

Sağlık Ocağımız Var Ama Eczanemiz Yok!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi