MENÜ
İzmir 32°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet´le yaşıt Menemen´in Soylu Dedeleri Nineleri
Yaşam
28 Ekim 2015 Çarşamba 08:00

Cumhuriyet´le yaşıt Menemen´in Soylu Dedeleri Nineleri

29 Ekim 1923 günü 101 pare top ile kuruluşu tüm dünyaya ilan edilen Cumhuriyetimiz, Türk tarihinin en güzel eserlerinden biridir.

 

Bu duygularla ülkemizin ulusal bayramıdır. Atatürk´ün Türkiye Cumhuriyeti Muzaffer Olacaktır sözü üzerine çok sevdiği ve güvendiği Türk gençliğine Cumhuriyeti emanet etmişti. Atatürk´ün bu veciz sözü üzerine Cumhuriyet Bayramı 92 yıldır kutlanmakta. Bilindiği üzere mutlu olduğumuz ve gurur duyduğumuz milli bayramlar arasında Cumhuriyet Bayramının Türkiye Cumhuriyet´inde özel bir yeri vardır. Cumhuriyet Bayramında ortak sevinç yaşar böyle milli duygularımız kuvvetlenir.

1993 ile 2006 yılları arasında ilçemizde Kaymakam olarak görev yapan mülki amirlerimiz, ilçe merkezi, belde ve köylerde ikamet eden İstiklal Savaşı şehit ve gazi yakınlarını tespit ederek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ödüllendirdiler. Ayrıca Cumhuriyet´ten sonra uzun yıllar köy muhtarlığı yapan vatandaşlar da plaketle ödüllendirildiler. Cumhuriyetin daha iyi anlaşılması için dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü lise düzeyindeki okullar arasında Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Kompozisyon yarışmasına yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda kompozisyon yarışmasının 1.2. ve 3.´leri ödüllerini Ege Ordusu Topçu Tugay Komutanı (şimdiki Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı) Tuğ. General Murat Adıyaman´ın elinden aldılar.

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi