MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FOÇADA TARIM ARAZİLERİNİ BASAN SULAR TAHLİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Foça
4 Şubat 2021 Perşembe 17:19

FOÇADA TARIM ARAZİLERİNİ BASAN SULAR TAHLİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

İzmir’in Foça İlçesi’nde 30 yıldır görülmeyen şiddetli yağmur ve Gediz Nehri’nin taşmasıyla tarım alanları sular altında kaldı. Sel ve su taşkınları ile gelen maddelerle suyu denize tahliye eden kanallar da tıkandı. Sular altındaki ekili alanlarda ürünün çürümemesi için tahliye kanallarının açılmasına çalışılıyor.

(2 Şubat 2021 tarihinde yağan ve 3 Şubat tarihinde aralıklarla devam eden) Şiddetli sağanak ve Gediz Nehri’nin taşması nedenleriyle Foça’nın kırsal mahalleleri Bağarası, Yenibağarası ve Gerenköy’de tarım arazileri sular altında kaldı. Eski Gediz yatağı civarındaki tahliye kanalları sel ve su taşkınları ile gelen başta ağaç dalları olmak üzere çeşitli maddelerle tıkandı. Sular altında olan ve büyük bölümü buğday ekili olan alanlarda çürüme olmaması için Foça Ziraat Odası, Devlet Su işleri ve Foça Belediyesi ekipleri tıkanan kanalların açılması için çalışma yapıyor. Suyun akışının ve denize ulaşmasının sağlanması için Ekskavatörlerle kanal ağızları ve kanal yatakları temizlenmeye çalışılıyor.

EKİLİ ÜRÜNLERİN ÇÜRÜMEMESİ İÇİN SULAR TAHLİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Foçalı üreticilerden Belediye Meclis ve Foça Ziraat Odası yönetim kurulu üyesi Semih Uzun, bölgedeki aşırı yağışlardan dolayı sular altında kalan tarlalardaki ürünü kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Semih Uzun; “Son günlerde bölgemizde etkili olan yağışlardan dolayı ovamızdaki ekili alanlar sular altında kaldı.  Bu alanlarda DSİ yetkilileri ve belediyemizin desteğiyle suları tahliye çalışmaları devam etmektedir.  Üreticilerin mağduriyetini gidermeye uğraşıyoruz. Bu mahsuller böyle olduğu sürece verim kaybı olacaktır. Birkaç gün durduğu zaman mahsuller bozulmaya duracaktır.  Elimizden geldiğince çalışmaya devam ediyoruz.  Bu yağışların bizim bölgemizde etkili olduğu kadar barajlarımızda da etkili olmasını temenni ediyoruz.  Çünkü kuraklıktan geçiyoruz. İnşallah sulama sezonuna bol sulu şekilde girmek istiyoruz.” Dedi. 

Seyfi GÜL / Foça

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi