MENÜ
İzmir 24°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gücünü Halktan Alan THK Bağışlarınızı Bekliyor
Güncel
9 Haziran 2017 Cuma 11:01

Gücünü Halktan Alan THK Bağışlarınızı Bekliyor

Türk Hava Kurumu Menemen Şubesi Başkanı Hilmi Kurtoğlu 2017 Yılı Fitre-Zekat Toplama Faaliyetinin başlamış olduğunu belirterek, ilçemiz sınırları içinde mahalle muhtarlarından

            Türk Hava Kurumu Menemen Şubesi Başkanı Hilmi Kurtoğlu 2017 Yılı Fitre-Zekat Toplama Faaliyetinin başlamış olduğunu belirterek, ilçemiz sınırları içinde mahalle muhtarlarından, görevli genç kanatlardan fitre zekat zarfı alınabilineceğini ayrıca bizzat şubeye gelerek bağış yapılabileceğini söyledi.          

2860 Sayılı Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünden alınan olur ile fitre zekat deri faaliyeti gerçekleşecektir.

            Şube Başkanı Hilmi Kurtoğlu, 1925 yılından itibaren havacılığın bütün branşlarında ücretsiz eğitimler veren THK´nın yüz binlerce havacı yetiştirdiğini, THK Üniversitesi tarafından bugüne kadar 14 bin 345 öğrenciye eğitim verildiğini, hali hazırda Ankara ve İzmir kampüslerinde 6 binden fazla öğrencinin eğitim ve öğretimden geçmekte olduğunu belirtti.

            Eskişehir/İnönü, İzmir/Efes, Antalya/Karain ve Erzincan Eğitim Merkezlerinde 5 yılda 3 bin 820 kişiye planör, bin 123 kişiye paraşüt,7 bin 136 kişiye yamaç paraşütü,640 kişiye yelken kanat ve 1888.338 kişiye ücretsiz model uçak kursları düzenlendiği ayrıca 15 Temmuz 2016 sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığında ortaya çıkan pilot ihtiyacının karşılanması için Hava Kuvvetleri Komutanlığının pilot uçuş eğitimlerini de bizzat THK´nın gerçekleştirdiğini ifade etti.

            1985 yılından bugüne havadan yangın söndürme faaliyetlerinde bulunulduğunu, bu faaliyetleri yürütürken şehitler verildiğini ve 1985-2016 yılları arasında 5 bin 275 orman yangınına müdahale edildiğini, Kıbrıs, Libya, Kore ve İsrail´de orman yangınlarına yönelik başarılı ve etkin görevler icra edildiğini sözlerine ekleyen Kurtoğlu, bu yangın söndürme uçaklarının tamamen halkın bağışlarıyla alındığını hatırlatarak ?Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu 92 yıldır verdiğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından verilen hava ambulans hizmetinde THK helikopterleri kullanılmakta. 112 hava ambulans helikopteri ile hasta yaralı ve organ bekleyen vatandaşlarımıza gece ve gündüz hava ulaşım desteği verilmektedir. Tüm halkımızdan bu hizmetlerin devamı adına, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk´ün belirttiği gibi İstikbalin Göklerde olması için bağışları beklenmekte. Sözlerimin sonunda Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dileyerek halkımızın bayramı kutlarım? dedi.

Haber: Gökay ÖZALP

           

           

            

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi