MENÜ
İzmir 34°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
?Her sekiz kadından biri meme kanserine yakalanmaktadır?
Yaşam
24 Ekim 2015 Cumartesi 08:00

?Her sekiz kadından biri meme kanserine yakalanmaktadır?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Okay Nazlı, Dünyada her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konurken, her 11 dakikada bir meme kanserinden ölüm vakası yaşanmaktadır dedi.

 

Yatağan Belediyesi tarafından belediye toplantı salonunda düzenlenen konferansta, ekim ayının Meme kanseri farkındalık ayı olması dolayısıyla Kadında Meme Kanseri ve Erken Tanısı konusu ele alındı.

Konferansın konuşmacısı MSKÜ Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okay Nazlı, meme kanserini, memedeki süt bezleri ve kanalları döşeyen hücrelerin kontrol dışı olarak çoğalması olarak tanımladı.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek, Genel olarak yaşam boyunca her 8 kadından biri meme kanserine yakalanmaktadır. Dünyada her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konurken, her 11 dakikada bir meme kanserinden ölüm vakası yaşanmaktadır dedi.

Nazlı, Sağlık Bakanlığı´nın 2005 yılı verilerine göre, Türkiye´de her yıl 30 bin kadına meme kanseri tanısı konulduğu ve kadınlarda görülen kanser türlerinin yüzde 32,8´inin meme kanseri olduğunu bildirdi.

Nazlı, Meme kanserinin erken dönemde teşhis edilmesinde önem taşıyan yöntemlerin uygun bir şekilde kullanımının, meme kanserinin tedavi olanağının yükseltmekle birlikte, bu hastalığa bağlı olarak görülen ölümlerin azaltılmasında da etkili olacağı düşünülmektedir diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi