MENÜ
İzmir 18°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İyi Parti Vekil Adayları Menemen´de
Güncel
22 Haziran 2018 Cuma 12:38

İyi Parti Vekil Adayları Menemen´de

İyi Parti 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kerpişçi ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Şengül Hablemitoğlu, İlçe Başkanı Yılmaz Karslı ve yöneticilerinin de katılımıyla, geçtiğimiz pazartesi günü Menemen´de bir dizi ziyaret

İyi Parti 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kerpişçi ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Şengül Hablemitoğlu, İlçe Başkanı Yılmaz Karslı ve yöneticilerinin de katılımıyla, geçtiğimiz pazartesi günü Menemen´de bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Sabah saatlerinde Menemen Ticaret Odası´nda başlatılan ziyarette, Başkan İzzet Süsoy konuklarını odanın toplantı salonunda ağırladı.

?Herkes elini taşın altına sokacak?

Öncelikle kendilerine vakit ayırdığı için arkadaşları adına da teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan İyi Parti 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kerpişçi, ?Bu propaganda süreci içerisinde bizim en verimli görüşmelerimiz genellikle sivil toplum örgütleri ile olan görüşmelerimizdir. Politikanın genel gereği olan halkla temas için sahada yapılan çalışmalar mutlaka bunun bir parçası. Ama esas olan toplumun geniş kesimlerini temsil eden sivil toplum liderleri ve yöneticileri ile olan görüşmelerimiz. Bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum. Buradaki olay sizin veya arkadaşlarınızın oylarını etkilemek değil burada esas olan Türkiye´nin ticaret hayatı, ekonomisi, sosyal dokusu ve geleceği ile ilgili görüşlerimizi temsilciler olarak sizlere aktarabilmek, sizin sıkıntı ve problemlerinizi olabildiğince dinlemek ve bunlarla ilgili karşılıklı değerlendirmede bulunmak. Biz parti olarak bu işe çok önem veriyor, demokrasinin temelinin sivil toplum örgütlerine dayalı olması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye´de ne zaman ki, sendikalar ve sivil toplum örgütleri arka planda bırakıldı, gelişmeleri engellendi, o günden itibaren demokrasimizin kalitesinin her gün biraz daha düştüğünü, demokratik parlamenter rejime dönüşün de sivil toplum, sendikalar ve toplumun diğer katmanlarının katkıları ile olacağını düşünüyorum. Bir kere kaybettik, bir daha kazanırsak önümüzdeki yıllarda bunların kıymetini çok iyi bileceğimizi düşünüyorum. Artı sizler, Türkiye´nin çok önemli bir kesimini temsil eden, ekonominin temelini oluşturan unsurların temsilcisisiniz. Eğer nasip olur İzmir´i ve sizleri temsil etme imkanımız olur da parlamentoya gidersek, sizle olan ilişkilerimiz bu güne kadar siyasilerden bir adım daha ötede, daha yakın olacağını ve odaların da buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bundan önce olanı değil de, bundan sonra ne yapabileceğimizi tartışmanın daha doğru olacağına inanıyorum. Herkes elini taşın altına sokacak ve şu içine girdiğimiz sıkıntılı süreçten bu ülkeyi işbirliği içinde hep beraber çıkaracağız? şeklinde konuştu.

?Çok sayıda sosyal proje yapmak gerekiyor?

İyi Parti 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da, ülkenin içine düştüğü durumdan her kesimin etkilendiğini belirterek, ?Sosyal sorunlarımız ortak. Bundan sonra atılacak adımlar önemli. Çok sayıda sosyal proje yapmak gerekiyor. Özellikle İzmir´deki STK´lara da dediğim gibi yapılan çalışmalarda beni kullanabilirsiniz? ifadesini kullandı.

?Her ilacın bir yan etkisi vardır?

Sivil toplumun ülke demokrasi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu hatırlatan Başkan İzzet Süsoy ise, ?Yarı kamu yarı sivil toplum örgütü olarak görülebiliyoruz, biraz daha özerk bir yapımız var. İki ay önce seçimden çıktık, 1.5 aylık başkanlık sürecim var. Genç ve dinamik bir ekibimiz var. Sürekli istişare halindeyiz. Sorun ne, çözüm ne olabilir. Çözümü bir yere kadar biz üretebiliriz, kendi imkanlarımız ve kanunlar çerçevesinde. Onun ötesinde çözüm üretme merci, il yöneticileridir ve meclistir, oradaki bakanlardır. Bu bölge çok hızlı büyüyen bir hat. Her ilacın bir yan etkisi vardır kesinlikle. Bunun yan etkileri de düşünülmeli. Eğer çözümsel projeler getirilmezse 5 yıl burada ağır travmalar yaşanabilir. Bu kamunun olduğu kadar bizim de problemimiz. Bu konuda çalışma yapıyoruz. Kısmet olur da pazar gününden sonra bunların hepsini sizlerle paylaşmak büyük şeref olur? diye belirtti.

?Üniversite ekonomik meta olarak görülmemeli!?

Bu ülkede yıllardır var olan bir şeyin eksikliğini de hatırlatan Süsoy, ?Eskiye dayanan şekilde planlamanın doğru yapılamamasından kaynaklı nüfusun bir yerde yoğunlaşması, göçün artması. Bu anlamda İzmir´in planlanması gerekiyor. Mesela Almanya yüzölçümü olarak bizim yarımız kadar, 85 milyon nüfusu var, en büyük kenti Berlin´de nüfus 3.5 milyon ve Almanya´nın her şehri bir fabrika ile anılır. Ülkemizde bir diğer üzüldüğüm konu, öğrencinin ekonomiye katkı sağlamak adına bir yere gönderilmesi kadar bana ağır gelen bir konu yok. İlin veya ilçenin ekonomisinin gelişmesi anlamında herkes bulunduğu yere üniversite istiyor. Mal varlığı değil bunlar, üniversiteler ekonomik meta olarak görülmemeli. Sayısı değil, niteliği önemli oysa. Bir sanayici olarak en önemli problemlerimizden diğer bir tanesi de, şunu iddia ediyorum 5 ila 10 yıl içerisinde mavi yaka beyaz yakadan çok daha fazla ücret alacak. Onun için planlama çok önemli? şeklinde tespitlerde bulundu.

?Kurmadıkları üniversiteleri bile biz kurduk diye anlatıyorlar?

Hablemitoğlu da, ?Evet, üniversite getirirseniz oranın ekonomisi canlanır deniyor. Bu çok kısa vadeli, vizyonu olmayan politikacıların ürettiği, çözüm gibi görünen, ama çözüm olmayan ve bizi hiçbir yere götürmeyen bir şey. O yüzden İyi Parti´nin programında da var, umarım da olur, YÖK´ü kaldıracağız deniyor. Siz bir kasabaya üniversite açıyorsunuz ve oraya nitelikli eğitmen bulamıyorsunuz. Oradaki lise öğretmenlerine eğitmenlik yaptırıyorsunuz. Bunların hiçbiri doğru değil ve bununla övünen bir iktidarla 16 yılımızı geçirdik. Şimdi 200´ün üzerinde üniversitemiz var deniyor. Hatta kendi kurmadıklarını bile biz kurduk diye anlatıyorlar biliyorsunuz? dedi.

?Adalet ve eğitim sisteminde problem varsa??

İstanbul´un yaşanmaz hale geldiğini sözlerine ekleyen Kerpişçi ise, ?Bu nedenle de İstanbul´dan İzmir´e ciddi bir göç başladı. Devam eden yatırımlar da bunda etken. İmar planları yüksek kat ve şehirleşmeye müsaade ederse emin olun biz evlatlarımıza dünya güzeli İzmir´den bir enkaz bırakırız. Bu konuda hep birlikte bir şeyler düşünmemiz ve tedbirler almamız gerekiyor. Bu kadar yoğun göç alan yerlerde sosyal sorun olmaması mümkün değil. Gelen insanların adaptasyonun ve onlarla ilgili altyapının sağlanması çok önemli. Çandarlı Limanı, Otoban ve Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinin, İzmir´in kuzeyini yani bu bölgeyi çok ciddi olarak etkileyeceğini düşünüyorum. Bu konuda devletin ne tip çalışmaları olduğunu da bilmiyorum. Mutlaka parlamentoya girdiğim zaman bu raporları alıp okumak istiyorum. Bu konuda gerekli müdahaleler yapılmaz, tedbirler alınmazsa, sonra telafisi çok zor olan sorunlarla da karşı karşıya kalabiliriz. Bir kere bir ülkenin adalet ve eğitim sisteminde problem varsa ekonomisini dik tutması mümkün değil? sözlerini tamamladı.

Bu ziyaretin ardından, Ziraat Odası ve devamında esnaf ziyaretleri ile Menemen´deki program son buldu.

Haber: S.Derya BOSUT

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi