MENÜ
İzmir 34°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Köylü Mahalle Olmaya Alışamadı
Güncel
15 Ocak 2016 Cuma 08:00

Köylü Mahalle Olmaya Alışamadı

İlçemizde Menemen Kaymakamlığı´na bağlı ?Köylere Hizmet Götürme Birliği?, 2000 ile 2014 yılları arasında ilçede görev yapan dönemin kaymakamları Nurettin Yücel, Bekir Şahin Tütüncü, Mustafa Ergün ve Turgut Subaşı başkanlığın

Köylü Mahalle Olmaya Alışamadı

İlçemizde Menemen Kaymakamlığı´na bağlı ?Köylere Hizmet Götürme Birliği?, 2000 ile 2014 yılları arasında ilçede görev yapan dönemin kaymakamları Nurettin Yücel, Bekir Şahin Tütüncü, Mustafa Ergün ve Turgut Subaşı başkanlığında çalışırdı. İlçedeki belde ve köylerin araç-gereç temini ve eksikliklerinin tamamlanması için bu kurum katkı koyardı. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliği ilçeden seçilmiş il genel meclisi, resmi kurumların daire amirleri, köy muhtarları ve birlik encümen üyeleri ilçe kaymakamı başkanlığında her ay bir araya gelip toplantılar düzenleyerek belde ve köylerin ihtiyaçları tespit edilir destek verilirdi.

5216 sayılı Büyükşehir Yasası içerisine alınan Menemen ilçesindeki 8 belde ve çok sayıda köyün anılan yasa gereği İzmir Büyükşehir sınırları içerisine girmesiyle belde ve köylerin tüzel kişiliği sona ermişti. Belde ve köylerin mahalleye dönüşmesiyle ilçemizdeki özel idare ve köylere hizmet götürme birliğinin faaliyeti de son buldu.

Geçmişten günümüze kadar görevde bulunan köy(mahalle) muhtarları, ?Köyün ekonomisi kendimizdeydi. Şimdi sadece aracı oluyoruz. Belediye Başkanımız Tahir Şahin, elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Ne istersek üzerinde çalışıyor. Ancak eğitim, tarım ve müftülüğe sorunlarımızı iletiyoruz. Topu başka tarafa atıyorlar. Köyümüzün sorunlarını, ihtiyaçlarımızı il genel meclisi üyelerine aktarıyorduk. Anında destek alıyorduk. Vatandaşlarımız daha tam anlamıyla mahalle olmaya alışamadı. Köy gibi görüyorlar. İsmi kaldırtmakla olmuyor. Köy tüzel kişiliği geriye dönmeli. Gelecekte inşallah hayırlısı olur, işbirliği ve dayanışma içerisinde güzel şeyler çıkar. Büyükşehir´den güzel haber beklemekteyiz? şeklinde konuştular.

 

Foto1: Yıl 2000 Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü köy muhtarlarıyla

 

Foto2: Yıl 2003 İlçe Kaymakamı Mustafa Ergün Haykıran Köyünde

 

Foto3:Yıl 2003 Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni

 

Foto4: Yıl 2002 köylerin başarılı muhtarlarına plaket

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi