MENÜ
İzmir 21°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurtlar Kuşlar Bile Yağmur Bekliyor
Güncel
31 Aralık 2015 Perşembe 08:00

Kurtlar Kuşlar Bile Yağmur Bekliyor

En son 27 Kasım 2015´de bir günlük sağanak şeklinde ilçemize düşen yağmuru tüm Türkiye gibi ilçemizde bekliyor. Ülkemizin genel kuraklık periyoduna girmiş olduğu belirtildi.

Kurtlar Kuşlar Bile Yağmur Bekliyor

En son 27 Kasım 2015´de bir günlük sağanak şeklinde ilçemize düşen yağmuru tüm Türkiye gibi ilçemizde bekliyor.

Şu an için risk yok?

Üreticilerin görüşüne göre ocak ayının 5´i gibi yağmur bekleniyor. Buğdaylar için şu an daha risk olmadığı belirtilerek, ?Ama bir ay içinde yağmur yağmazsa o zaman sıkıntı olur. Bir aydır yağmur yağmayınca her yer kurudu. Ortalamalara göre yağmur az. Gediz´den su boşa akacağına kanallara su verildi ıspanakları sulamak için? denildi.

Tabiat yağmuru bekliyor

Görüşlerine başvurduğumuz Menemen Ziraat Odası Başkanı A. Metin Karagöl de, ?Aşağı yukarı bir aydır hiç yağmur yok. Periyodik olarak çiftçiler gök ayını takip eder. Yeni ay göründüğünde yağmur yoksa yeni aya kadar pek yağmur yağmaz. Babalarımızdan duyduğumuz şey gerçek çıkıyor. Babam derdi ki ay yağmursuz girerse yağmursuz çıkar. Aralık ayı böyle çıktı. Şimdi yağmur bekleniyor gibi. Fakat yine de Türkiye genel kuraklık periyoduna girmiş durumda. Ülkemiz geçen yıl iyi yağmur aldı. Barajımızda su var. O su bu yaz idare eder. Fakat şu an bütün ürünler, canlılar, hayvanlar kısaca tabiat ve bizler dahi yağmuru bekliyoruz. Tüm yaşam yağmuru bekliyor. Gerçekten çok zor. Çiftçilerimize Allah kolaylık versin. Başka meslekler gibi değil. Doğa izin vermezse hiçbir şey olmaz. O yüzden çaba sarf ediyoruz. Kanallarımızdan su bırakıldı. Yine de bir miktar faydası olur. Gerçekten her anlamda zor bir yıl herkes için? ifadesini kullandı.

Kanallara su bırakıldı

Son bir ayda yağmur yağmaması sebebiyle Sol ve Sağ Sahil Sulama Birlikleri tarafından geçtiğimiz hafta sonu başlayıp cuma gününe kadar kanallara su verileceği öğrenildi.

Haber: S. Derya BOSUT

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi