MENEMEN´İN HOYRAT ERKEKLERİ
1950-1962 yılları arasında ilçenin gözde yerleşim merkezlerinden, vatandaşların simge olmuş iki buluşma noktası Emrullah´ın Kahve ve Selim Ağa´nın Kahvesi´ydi. Ayrıca ilçede vatandaşların piknik yaptığı iki alan da ayrı bir buluşma noktasıydı. Bunlardan biri ağa ailelerinin bulunduğu DSİ(Devlet Su İşleri) sulama kanalı çevresindeki piknik alanı, diğeri top sahası karşısı demiryolu kenarında mürekkep yalamış memur takımının bulunduğu piknik alanıydı. Emrullah´ın ve Selim Ağa´nın kahvesinin öyküsünü yaşayanlar şöyle dile getirdi;
?Bu kahvede toplanan vatandaşlar ırk, dil, din, renk ayrımı yapılmadan hep birlikte yaşarlardı. Yine bu kahvelere ilçe ve yurt içinden posta ile gelen mektuplar postacı tarafından bırakılır ve üzerinde alıcılarının lakapları yazılı mektuplar sahiplerine kahve işletmecileri tarafından ulaştırıldı. Bu iki kahve o dönemde postacılık görevini de sürdürüyordu. Çünkü vatandaşlar mektuplaşmada adres olarak hep bu kahveleri gösteriyorlardı.
Genç erkek ve kızların görücü yerleri
Tarihi geçmişi oldukça zengin olan Menemen´de esnaflıkla iştigal eden genç HOYRAT erkeklerin o dönemlerde bayram ve piknik alanlarında giydikleri takım elbise, kol düğmeli gömlek, yelek ve ayakkabısı genç bayanların dikkatini çekiyordu. Bu gençler kime aşıktı, yuva kurmak kime kısmet oldu. O dönemin en çekici gençleri bayramlarda ve piknik alanlarında görücüye çıkıyorlarmış. Bu vesileyle ilçede lakapları ile anılan ve hayata veda edip ayrılanlara Allah rahmet eylesin. Geçen şaşalı dönemin mirasını kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle hatıralar hafızalardan silinmiyor. Dedeler nineler bu öykü sizlere. Hey gidi eski günler. Kalın sağlıcakla?