MENÜ
İzmir 30°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen´de Kuraklıktan Yapraklar:  NE OLDU NASIL OLDU
Güncel
22 Ocak 2016 Cuma 08:00

Menemen´de Kuraklıktan Yapraklar: NE OLDU NASIL OLDU

Yıl 2007 günümüzden 9 yıl önce Menemen´e yaklaşık 3 ay kadar yağmur düşmeyince Yanıkköy ve Haykıran köylerinde yaşayan çiftçiler yağmur duasına çıktılar.

Menemen´de Kuraklıktan Yapraklar:

NE OLDU NASIL OLDU

Yıl 2007 günümüzden 9 yıl önce Menemen´e yaklaşık 3 ay kadar yağmur düşmeyince Yanıkköy ve Haykıran köylerinde yaşayan çiftçiler yağmur duasına çıktılar. Aralık ayı içerisinde Yanıkköy ve Haykıran köylerinde yapılan yağmur duasını dönemin İlçe Müftüsü Birol Nurlu yaptırmıştı.

Dönemin Haykıran Muhtarı Salim Kaymak, ?Kuraklık endişesi üzerine yağmur duasına çıktık. Yer altı suları çekildi, kuyularda su kalmadı. Eskiden köyün önemli mesire yeri olan ?Kadın Kuyusundan´ bol su akardı şimdi burada bir damla bile su yok. Kuraklık köyümüzü sıkıntıya düşürdü. Böyle giderse bir yeşil yaprağı dahi göremeyeceğiz? demişti.

2016 yılının ilk ayı ocakta meteorolojinin günler öncesinden verilerine göre Menemen´e düşen yağmurla birlikte sulu kar yağışıyla tarlalar suyla doldu. Bu yağışlar Menemenli çiftçilerin umudu oldu. Çünkü geçtiğimiz kasım aralık aylarında kuşlar bile yağmur bekliyordu.  Bu durum endişe yaratmıştı. Tüm yaşam yağmur bekliyordu ve beklenen yağmur nihayet yeni yılla birlikte geldi.

Ocak ayında başlayan yağmur bugüne kadar etkili oldu. Öte yandan yağış ile birlikte yağan sulu kar yaşamı olumsuz etkilerken dereler taştı. Alt geçitler sular altında kaldı. Tarlalarda biriken yağmur suları gölete döndü. Toprak doydu. Meteorolojinin verilerine göre 4 Ocak ile 18 Ocak tarihleri arasında etkili sağanak nedeniyle Menemen ilçesine metrekareye 102 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış nedeniyle Menemenspor ile Pendikspor arasında oynanan maç ertesi güne ertelendi. Yoğun yağış nedeniyle Selçuk Deve Güreşleri de ileri bir tarihe ertelendi. 

 

Foto2: Haykıran Köyü 20 Aralık 2007

Foto3: Yanıkköy 8 Aralık 2007

Foto1: Yağmur yağdı böyle oldu (18 Ocak 2016)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi