MENÜ
İzmir 26°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRKİYE’NİN TEK FUTBOL LİSESİ
Foça
22 Nisan 2022 Cuma 13:29

TÜRKİYE’NİN TEK FUTBOL LİSESİ

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Yenifoça Mahallesi’nde bulunan Foça Recep Kerman Spor Lisesi ülkemizin futbol branşında Türkiye’nin tek tematik spor lisesi.  Ancak okulun kendine ait bir futbol sahası yok. Buna rağmen birçok başarıya imza atan okul; öğrencilerini sportif başarılarının yanı sıra iyi bir spor adamı ve spor eğitimcisi olarak yetiştirmeye çalışıyor.

FUTBOL VE FUTSALDA TÜRKİYE FİNALLERİ

Foça Recep Kerman Spor Lisesi’nin kendine ait bir salonu ve futbol sahası bulunmuyor. Öğrenciler ders ve antrenmanlar için; Foça Belediyesine ait tesislerden; diğer kişi ve kurumların planlı faaliyetlerinden arta kalan kısıtlı zamanlarda yararlanmaya çalışıyor. Buna rağmen futbol takımı; 2019-2020 döneminde okul sporları müsabakalarında il dördüncülüğünü elde etti. 2021-2022 öğretim yılında Futsal da (salon futbolu) il üçüncülüğünü kazanan okul takımı 10-13 Şubat 2022 tarihlerinde Afyon’da yapılan grup elemelerinde grup birincisi oldu. Futsal takımı 16-20 Mart 2022 tarihleri arasında Samsun’ da katıldığı Türkiye Okul Sporları Gençler yarı finallerinde başarılı maçlar çıkardı. 

BOCCE VE KRİKET TAKIMLARIDA VAR

Okulda Futbol ve Futsal dışında Bocce ve Kriket dallarında takımlar oluşturuldu. Bocce takımı il ikincisi olarak 23-24 Mart 2022 tarihlerinde Akhisar’da yapılan Türkiye Grup Müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Burada da grup ikincisi olma başarısını gösterdi.  Aynı ekip, Bocce Federasyonunun 11-15 Nisan’da Antalya Kemer’de düzenlediği turnuvada başarılı maçlara imza attı. Bocce takımı 12-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Aydın İncirliova’da yapılacak Türkiye finallerine hazırlanıyor. Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun destekleri ile okula kazandırılan sınırlı malzemeyle oluşturulan Kriket takımı da 16-21 Mayıs 2022 tarihlerinde Muğla ili Ortaca ilçesinde yapılacak Kriket Okul Sporları Türkiye Finallerine katılacak.


SAHAMIZ OLURSA BAŞARIMIZ ARTAR

Recep Kerman Spor Lisesi Müdürü Ömer Tunç bir taraftan eğitime devam ettiklerini diğer taraftan öğrencilere yeterli spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ömer Tunç; “Ülkemizin futbol branşında tek tematik spor lisesiyiz. Ancak okulumuza ait henüz bir futbol sahamız mevcut değildir. Foça Belediyesi’nin salon ve suni çim futbol sahasından öğrencilerimiz zaman zaman yararlanmaktadırlar. Okul Bahçesinde bulunan alana suni çim saha yapılması için çabalıyoruz. Böylece öğrencilerimizin daha iyi çalışabileceğine ve daha başarılı sonuçlar alacağına inanıyoruz. Sporseverlerin ve halkın desteği başarılarımızın katlanarak devam etmesini sağlayacaktır.” dedi.

Foça Recep Kerman Spor Lisesi 2017 -2018 öğretim yılında Recep Kerman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin spor lisesine dönüştürülmesiyle iki şube olarak açıldı. Halen ülkemizin yalnızca futbol branşında eğitim veren tek tematik spor lisesi. Bu öğretim döneminde toplam 170 öğrencisi bulunan okulun 120 öğrencisi okula ait öğrenci pansiyonunda yatılı okuma olanağından yararlanmakta, yatılı öğrencilere dört öğün, tüm öğrenci ve personele gün içi yemek verilmektedir.

Seyfi GÜL / Foça

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Menemen'in Sesi