2. Uluslararası Gıda Güvenliği ve Gıda Katkı Maddeleri çalıştay toplantısı; Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UTAEM)´de başladı. Toplantıda öncelikle insan sağlığı için gıda denetimlerinin sıklaştırılması ve ortak mücadele edilmesinin önemi üzerinde duruldu.
5 gün sürecek olan 2. Uluslararası Gıda Güvenliği ve Gıda Katkı Maddeleri çalıştay toplantısına, UTAEM Müdür Yardımcıları Mehmet Yılmaz, Dr. Nejat Özden, Irak, İran Mısır, Pakistan ve Sudan´dan gelen Tarım Uzmanlarının yanı sıra Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesinde görevli öğretim görevlileri, Gıda Güvenliği ve Gıda Katkı maddeleri konusunda eğitim verdiler.
Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Müdürü Ziraat Mühendisi Erdal Eroğlu toplantıda yaptığı sunumda şu açıklamalarda bulundu; ?Bu eğitim geçen sene de gerçekleştirildi. Bu sene farklı ülkelerden gelen katılımcılar söz konusu. Amacımız ülkelerin birbiriyle tanışması, ortak çalışmalar yapılabilir mi, bunun üzerinde çalışmak? Analiz işlemleri yaptıklarını da sözlerine ekleyen Eroğlu; ?Bursa Gıda Yem ve Kontrol Merkezi olarak kamu kurumlarına, üniversitelere ve bir çok yere eğitim veriyoruz. Gıdaya katılan katkı maddeleri var. Ucuz üretilen bütün ürünlerden kaçınmamız gerekiyor. Üretim yapanların bu konuda bilinçli olması lazım. İnsan sağlığı ön planda olmalı. En önemlisi biz tüketiciler bilinçlenmeliyiz. Biz ne kadar iyi ve kaliteli ürün talep edersek, ne kadar sorgularsak bizim bakanlığımız da daha çok denetim yapacak. Bu şekilde daha az insan sağlığına zararlı ürünler üretilmeye başlanacak? dedi.
Program kapsamında Pınar Et ve Süt Üretim Merkezi´ne teknik gezi düzenlenmesiyle çalıştay toplantısına son verilecek.
Haber: Zeynep Kavaklı- Gökhan Kaner
Hediye Kılıç 3 Ağustos 2023 Perşembe 23:50
|
Figen Özay 3 Ağustos 2023 Perşembe 13:52
|